Arrangerer bønn hver dag i et år
– Jeg tenker ofte at som kristne ledere står vi i fare for å snakke om bønn i stedet for å be, sier generalsekretær Øyvind Åsland. Derfor arrangerer Misjonssambandet en ettårig bønneaksjon.
Misjonssambandet egentlig ha vært samlet til generalforsamling nå, men på grunn av pandemien er arrangementet er utsatt til sommeren 2022.
I stedet arrangerer organisasjonen bønneaksjonen BE370, der de inviterer sine medlemmer til å være med å be i de 370 dagene fram mot den utsatte generalforsamlingen.
Aksjonen ble sparket i gang 6. juli, dagen generalforsamlingen GF21 skulle ha begynt. Ved hjelp av et digitalt påmeldingsskjema kan man nå melde seg til å be en eller flere av de avsatte timene.
Bønnen foregår til et fast tidspunkt hver kveld, mellom klokken åtte og ni. Ønsket er at noen skal være i bønn for Misjonssambandet og for generalforsamlingen hver dag fram mot GF22.
Hadde en drøm om å arrangere bønnekonferanse
Generalsekretær Øyvind Åsland mener bønn er veldig viktig.
– Generalforsamlingen er den viktigste forsamlingen vi har i Misjonssambandet. Da Tove tok kontakt hadde jeg gått og tenkt på hvordan vi kunne legge mer vekt på bønn fram mot GF, sier han.
Åsland sikter til Tove Stang Karlsen, som er leder for Komiteen for bønneaksjon og bønnekonferanse.
Hun forteller at hun lenge hadde hatt en drøm om å arrangere en bønnekonferanse i regi av Misjonssambandet der fokuset var bønn for organisasjonen. Hun tok kontakt med Åsland, og det var han som hadde ideen om å utvide det til en årelang aksjon.
– Hvis vi ønsker vekkelse må vi begynne med oss selv
– Hva ønsker dere å oppnå med aksjonen?
– Vi ber både fordi vi ønsker å bli forandret selv, og at Gud skal gripe inn i omstendighetene våre, sier Stang Karlsen.
Hun sier hun ikke vet om man kommer til å merke noe på GF spesielt, men hun tror at aksjonen kommer til å bety en forskjell og bli til velsignelse.
– Når Gud blir større i oss, rundt oss og for oss, så betyr det noe. Han vil så gjerne møte våre lengsler og behov.
Hun legger til at det ikke er for Misjonssambandets egen skyld at bønneaksjonen arrangeres:
– Det viktigste er at Gud blir stor, og at han får slippe til og gjøre det han vil. Hvis vi ønsker forandring og vekkelse må vi begynne med oss selv og søke hans vilje. Hvordan kan vi ha en relasjon til Gud uten å snakke med ham og be til ham? spør hun.
Anbefaler å sette fra seg mobilen
Stang Karlsen tror det sikkert er noen som synes det høres krevende ut å sitte og be i en time.
– Jeg tenker ikke at det handler om å sitte og produsere fine bønner i en time. Det ville i så fall blitt en monolog og en enveiskommunikasjon, sier hun.
Hun forklarer at ikke alle bønner trenger å inneholde ord.
– Man trenger kanskje bare sette fra seg mobilen og fokusere på å bli stille, eller gå seg en tur og åpne sinnet sitt. Bønn kan være en helt stille stund der man bare sitter på fanget til Gud.
Hun legger til at bønn selvfølgelig også handler ord, og om å fortelle Gud det man har på hjertet. Dersom man ønsker ressurser eller tips til bønnestunden, kan man finne det i nettskjemaet der man melder seg på. Stang Karlsen håper mange blir med:
– Vi har gått veldig bredt ut og håper at hele Misjonssambandet vil være med på aksjonen, sier hun.
Ikke bare ord
Selv om det å snakke om bønn er viktig og kan være inspirerende, er det avgjørende at det ikke bare blir med ord, mener Åsland.
– Det er en tanke jeg ofte tenker at som kristne ledere står vi i fare for å snakke mye om bønn i stedet for å be, sier han.
Han har derfor vært opptatt av hvordan organisasjonen kan legge mer vekt på bønn før den viktige generalforsamlingen.
Viktig strategivalg
Åsland sier hovedbønneemnet ikke nødvendigvis er enkeltsakene som skal tas opp på generalforsamlingen. Han mener det heller handler om å legge hele arrangementet i Guds hender.
– Vi håper at generalforsamlingen kan være en god samling for hele storfamilien, og at vi skal få et sterkt møte med Jesus på møtene, sier han.
Men han legger til at strategivalget for de neste ti årene er en særlig viktig sak som skal opp i generalforsamlingen i 2022.
Forrige tiårsstrategi dekket perioden 2010-2020, og ble vedtatt ved generalforsamlingen i 2009. Strategidokumentet het: «Der hvor Kristi navn ikke før var nevnt», og la vekt på at organisasjonen skulle prioritere arbeid blant folkeslag som i liten grad er nådd med evangeliet.
Åsland mener at særlig valget av strategi er et viktig bønnene.
– Det er et dokument og et arbeid som vil legge retningen for hvordan vi skal jobbe de neste ti årene. Vi må be om at det skal bli en strategi som skal bli i tråd med Guds vilje og til ære form ham.