Barbeint i bønn for de fattige
Studenter og ansatte ved Borgen i Troms fikk i går kjenne på kroppen hvordan det er å leve uten sko.
– Det er noe med å kjenne på ubehaget. Det går greit inne, men ute er det vondt, forteller Miriam Haaland.
Utfordret
Sammen med familien på fire er hun på disippeltreningsskole ved Borgen i disse dager og har tatt utfordringen fra Steps of justice om å identifisere seg med mennesker som lider.
«Tusener av barn vokser opp uten sko på føttene. De er utsatt for både sår, infeksjoner og farlige sykdommer og risikerer å miste skolegang, fordi sko er påkrevd i uniformen. I dag er vi utfordret til å gå hele eller deler av dagen uten sko for å minnes på, og be for alle de barna som hver dag går uten sko», skriver hun på Facebook i går.
SE VIDEO: Ungdommer er sultne på Bibelen - Student DTS i Oslo arrangerer bibelundevisning ukentlig
Åtte grader
Det var kaldt på Borgen i går. Åtte grader i luften og enda kaldere på bakken. Tomten består av flere bygg, og folk måtte ut for å komme seg til matsal og møtesal.
Aksjonen er motivert av Steps of justice, en kristen bevegelse som samarbeider med Ungdom i Oppdrag internasjonalt. De har en målsetting om å få økt oppmerksomhet på urettferdighet i verden, og har utarbeidet en bønnekalender. Hver mandag i oktober skal studentene ved Borgen, og etter hvert Grimerud, ha fokus på ulike tema de skal be for. Neste mandag oppfordres alle til å ha en alarm på mobiltelefonen, som en påminnelse om urettferdigheten som skjer i verden. Tredje mandag i oktober skal de leve uten mat i solidaritet med de som ikke har, og den siste mandagen skal de leve uten vann.
– Da er det verken tillatt å dusje eller å spyle ned i toalettet. Slik skal vi minnes de som ikke har rent vann, opplyser Ricardo Monteiro, som leder DTS-en på Borgen.
LES OGSÅ: – Norge er blitt en bønnefattig nasjon
Smertefullt
I går fikk han kjenne på kroppen hvordan det er å leve uten sko.
– Det er en kald dag her i nord, og det er smertefullt å gå uten. Men det gir oss en bedre forutsetning for å kunne leve oss inn i hvordan det er å ikke ha sko, og det får oss til å huske på dem i bønn, sier han.
Haaland forteller at noen har kommentert at det er varmt i Afrika, og at det er enklere å leve uten sko der.
– Men problemstillingen gjelder jo også mennesker i andre land, for eksempel i sørlige Brasil. Der fins det også folk som ikke har råd til sko, og der er det enda kaldere enn i Norge, forteller hun.