Beskylder Ap for historieforfalskning
Et spleiselag har investert tre millioner kroner i et bokprosjekt som skal fortelle sannheten om den norske samfunnsutviklingen. Fire av 20 artikkelforfattere er anonyme.
«Makt, myter, medier - Det er mye verre enn du tror» ble presentert på en pressekonferanse i Oslo i går. Forfatterne gir et innblikk i det de mener er det virkelige Norge: Et rikt, lite land hvor myter og løgner gror.
Samfunnsdebattant og skipsreder Dan Odfjell har tatt initiativet til boka.
- Jeg brenner for synspunkter som jeg er villig til å stå opp for. Derfor tok jeg initiativet til denne boken, sa Odfjell da han presenterte boken.
Han la til at Arbeiderpartiet stort sett har sittet ved makten siden 1935, men at de ikke har bygget landet.
- Det er en myte og en forfalsket historieformidling, hevdet den pensjonerte rederen.
20.000 eksemplarer
Dan Odfjell vil ikke si hvor stort opplaget på boka er. Han bare bekrefter at det er på «vel 20.000» eksemplarer. På spørsmål om hvilket publikum de henvender seg til svarer han:
- Jeg håper et bredt publikum vil kjøpe boken fordi jeg synes denne boken representerer så mange interessante synspunkter. Men det er jo mulig at Arbeiderpartiet på en eller annen måte vil greie å tie denne saken i hjel.
Initiativtakeren mener at boka vil ha et liv også etter årets valgkamp.
- Dette er ikke en bok for et enkelt stortingsvalg, men for mange stortingsvalg. Den er aktuell for lang tid framover.
Spleiselag
Odfjell fikk med seg et spleiselag «bestående av en hel del mennesker». Om lag 25 personer har bidratt økonomisk, han selv inkludert. Han har også bidratt med fire kapitler i boka.
I følge informasjon Dagen har fått er det blitt investert tre millioner kroner i bokprosjektet. Men Odfjell avviser kontant å kommentere de økonomiske sidene ved boken. Han vil heller ikke si noe om hvor mye han selv har bidratt med.
- Kan dette betraktes som indirekte valgkampstøtte til enkelte partier?
- Det vil nok enkelte helt sikkert påstå. Men forfatterne i boka representerer et ganske bredt politisk spekter.
- For min egen del har jeg følt det som en samfunnsplikt å bidra på denne måten og nå tror jeg at jeg har gjort min innsats. Jeg håper at den blir verdsatt, og at den vil skape ringvirkninger, svarer rederen som har hatt dårlig samvittighet i for at han ikke har ikke hatt tid til å engasjere seg i samfunnsspørsmål tidligere i livet.
Vern av norsk kultur
75-åringen håper at folk vil forstå at bokprosjektet handler om å ta vare på god, gammel norsk kultur som er bygget på kristne verdier og moral.
- Jeg synes det er forkastelig at sosialistene prøver å desimere det som har vært grunnlaget for den kulturen vi har hatt ikke bare i Norge, men i mange andre europeiske land også.
- Derfor er jeg opptatt av kristenfolket må få det klart for seg at vi er mennesker som slåss for de samme verdiene som dem, selv om vi ikke går jevnlig i kirken. Jeg føler det er helt rett å ivareta de gamle, gode dydene.
Meningspoliti
Odfjell mener at vi i dag har å gjøre med et meningspoliti.
- Det virker på meg som om det er ganske bevisst at Arbeiderpartiet spesielt forsøker å framheve humanetikerne og trykke ned kristendommen. Det er veldig uheldig og helt på tvers av all erfaring vi burde ha fått med oss fra det gamle Øst-Europa.
I boken er fire av 20 bidragsytere anonyme. I følge bokredaktør Frode Fanebust, er de redde for å miste jobbene sine om de framstår med fullt navn.
Odfjell synes det er uproblematisk at de fire vil være anonyme fordi det er symptomatisk for dagens situasjon.
DAGEN