Betviler at kristne barn blir halshugget
– Nyhetene er horrible og forstyrrende, men er de sanne, spør Joe Carter i The Gospel Coalition. Han etterlyser flere kilder som kan bekrefte grusomhetene som IS blir anklaget for mot barn.
Mark Arabo, en forretningsmann i San Diego i USA, uttalte til CNN at den islamistiske terrororganisasjonen «systematisk halshugger barn», og at det er en park i Mosul «der barnehoder henger på en stokk».
Arabo er talsmann for kaldeere i Irak.
– Det er ingen tvil om at IS forfølger kristne i Mosul og andre områder i Irak. Men de fleste har flyktet fra byen, og de få som er igjen er i ferd med å reise derfra, skriver Joe Carter.
Han synes det er påfallende at journalister og vestlige nyhetsbyråer som fremdeles holder til i byen ikke har tatt bilde av grusomhetene og heller ikke har rapportert om at de har funnet sted. Han spør også hvorfor de kristne som har flyktet fra de kurdisk-kontrollerte byene ikke har rapportert slike historier.
– Dersom Arabo har klart å få tak i nyheten om grusomhetene i San Diego, hvorfor har ingen andre hørt historiene om denne pågående tragedien, spør han.
Nyheten om den påståtte halshuggingen har gått verden rundt, og Catholic Online er en av organisasjonene som har vedlagt bilder. Ett av dem er et bilde av et barn med flere geværer rettet mot seg.
Joe Carter forteller at dette bildet første gang dukket opp på Facebook-siden til en person fra Yemen i april 2011. Noen dager senere dukket det opp i en helt annen sammenheng: nettsider som forsvarer den syriske hær påstod det var armenske barn som var tatt til fange av syriske rebeller.
– Uansett hva den opprinnelige kontekst er, så vet vi, basert på datoen alene, at bildet ikke ble tatt nylig i Mosul eller Nord-Irak, skriver Joe Carter.
I januar i år dukket det opp artikler på ulike nettsteder som betvilte det som skulle være bilder av de islamske terroristene som henretter irakiske regjeringssoldater. Den islamske Staten Irak og Levanten, som det da het, la ut bildene som bevis på at de hadde likvidert 1.700 soldater.
– Vi forsøker å bekrefte bildene, og jeg er ikke overbevist om at de er ekte, sa Erin Evers i Human Rights Watch i Irak den gang.
Massehenrettelsene ble imidlertid bekreftet av både amerikanske og lokale tjenestemenn. New York Times intervjuet også lokale beboere som hadde observert irakisk militærpersonell i det de forsøkte å rømme. De rapporterte at sunnimuslimer fikk reise hjem, mens sjiamuslimer ble henrettet, skrev International Business Times.