Bollestad reagerer på at jøder ble hindret deltakelse i kvinnetoget
– Hamas utsatte israelske kvinner for grotesk vold 7. oktober, skriver KrF-lederen.
Fredag 8. mars ble kvinnedagen markert på Youngstorget i Oslo, der demonstranter gikk under en rekke faner med politiske og sosiale slagord.
Et titalls jødiske deltakere ville delta i denne markeringen under fanen «#MeTooUnlessUrAJew».
Demonstrantene ønsket å gå i kvinnetoget i solidaritet med de israelske kvinnene som ble utsatt for seksuell vold av Hamas-terrorister 7. oktober. Det fikk de ikke lov til.
Både Palestina-venner og frivillige i rosa vester hindret dem å gå i toget. En palestinavenn uttalte at de ikke burde få delta i kvinnetoget.
«Barnemordere» og «skadedyr» var blant meldingene som ble ropt mot den jødiske gruppen.
Dette reagerer KrF-leder Olaug Bollestad sterkt på.
– Opprørende
I et Facebook-innlegg søndag skriver Bollestad at kvinnedagen er en kampdag for likestilling og likeverd og at hun blir opprørt over at de jødiske deltakerne ikke fikk delta for å vise sin støtte med israelske offer for seksuell vold.
– Uansett hvor vi står politisk, og hva vi mener om krigen, så må vi kunne stå sammen i kampen mot vold mot kvinner. Det er brutalt å se hvordan kvinner i Gaza lider nå. Det tar likevel ikke bort alvoret i den groteske volden som Hamas utsatt israelske kvinner for 7.oktober, og fortsatt er mange gisler i fangenskap.
Dagen skrev tidligere denne uken om FN-eksperter som slo fast at det ble begått seksuell vold av Hamas-terrorister 7. oktober, noe Hamas selv nekter for.
– Troverdig og detaljert informasjon, som indikerer noen former for seksuell vold, deriblant kjønnslemlestelse, seksualisert tortur, eller ondskapsfull, umenneskelig og nedverdigende behandling, ble også innhentet, står det i den 24 sider lange rapporten som ble lagt fram i FN mandag denne uken.
Mener ytringsrommet blir trangere
Bollestad mener utviklingen med å slå ned på meningsmotstandere og hindre dem å ytre seg er trist.
– Rommet for å mene noe annet enn flertallet blir trangere. Vi må tåle at vi ser verden fra ulike perspektiver - og vi må stå sammen om det jeg vet vi alle er enige om: alle mennesker, alle kvinner, er like mye verdt. Og at alle skal ha rett til å ytre seg - særlig på en dag som nettopp handler om å kjempe for kvinners rettigheter.