Berit Helgøy Kloster blir ofte omtalt som den norske teltmakerbevegelsens mor. Foto: Dagen-arkiv

Brenner for teltmakermisjon

– Teltmakermodellen er en gave til de store vekkelsene som skjer nå i Afrika, Asia og Latin-Amerika, sier Berit Helgøy Kloster.

Publisert Sist oppdatert

– De har ofte ikke anledning til å sende ut misjonærer på full tid. I stedet kan folk reise og bruke yrket sitt.

Den pensjonerte misjonæren og lektoren fra Stavanger blir ofte omtalt som den norske teltmakerbevegelsens mor. I 1986 ble hun leder for en gruppe teltmakerentusiaster med utspring i Santalmisjonen.

Hun har også vært leder for et internasjonalt teltmakernettverk med tilknytning til Lausanne-bevegelsen i 27 år og har vært en støttespiller for Tent siden etableringen i 2000.

– Det var veldig kjekt å kunne starte Tent. Organisasjonen er blitt mye mer enn jeg hadde håpet, sier hun.

Sin sterke tro på teltmakermisjon begrunner hun blant annet med at modellen er mer fleksibel enn tradisjonell misjon. Hun er også opptatt av arbeidsplassen som en gyllen arena for å dele troen.

– Tradisjonelt har vi tenkt at folk må sitte stille i et kirkebygg, før de kan høre hva vi tror på. Den tankegangen må vi bort fra, sier Helgøy Kloster, som skulle ønske at også tradisjonelle misjonsorganisasjoner satset mer på teltmakertjeneste. Ikke minst i tider der økonomi kan være et hinder for å sende ut misjonærer.

Powered by Labrador CMS