Bruker fortsatt korsfestelse som straff
Avstraffelsen blir fortsatt brukt i flere land. Saudi-Arabia er blant verstingene.
Saudi-Arabia er et av få land hvor korsfestelse fremdeles brukes i avstraffelse, men heller ikke Iran, Sudan og Myanmar slipper unna Amnesty sitt kritiske blikk når metoden nevnes.
I ubekreftede rapporter beskyldes Saudi-Arabia for å ha benyttet korsfestelse et stort antall ganger de siste årene, og Amnesty International kaller det for «den ultimate form for ond og umenneskelig straff». I flere tilfeller skal dømte først ha blitt halshugget for deretter bli hengt opp på et kors.
I følge Kristelig Dagblad skal myndighetene i en sak ha dømt sju juveltyver til døden ved korsfestelse, men myndighetene ombestemt seg i siste liten. De ble istedenfor halshugget.
I Iran foreligger det ingen rapporter om korsfestelser. Metoden er likevel rettsmessig gyldig, og i teorien kan iranske dødsdømte bli hengt opp på et kors for å dø. Beskrivelsen av metoden refererer til islam og kristendom, da den dømte skal henges på et kors med ansiktet vendt mot Mekka.
Saudi-Arabia som også befinner seg på verstingelisten over forfølgelse av kristne, henrettet offisielt 76 personer i 2012.
I 2011 var tallet 79, men til tross for massiv kritikk fra internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner, tyder lite på at landet har til hensikt å endre sin praksis når det gjelder dødsstraff.
I Sudan hvor tolkningen av islamsk lov er på nivå med Saudi-Arabia, ble i følge Amnesty 88 personer henrettelse i 2002. Mange av dem ved halshugging eller korsfestelse.
Dagen