LOVSANG: Hver kveld denne uken har det vært lovsang og bønn i Filadelfiakirken i Oslo.

Byrådsleder positiv til felles bønn for Oslo

Hundrevis av kristne har hver dag denne uken deltatt på bønnesamlinger for hovedstaden. Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) har besøkt arrangementet for å fortelle om hovedstadens utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

For 15. år på rad arrangeres bønneuken i januar.

– Det har vært masse folk innom, mellom tusen og to tusen hver dag, forteller evangelist Håkon Fagervik.

Han har stått sentralt i arrangementet i alle år. Fagervik forteller at særlig lovsangskveldene i Filadelfiakirken har vært godt besøkt.

– Det har vært fantastisk lovsang med musikere fra Operaen og Filharmonien, sier han.

Oboist Lars Berg og saksofonist Arild Stav er noen av de velrenommerte musikerne som har bidratt.

LES OGSÅ: – Norge er blitt en bønnefattig nasjon

Mer ungdom

Et av særtrekkene ved årets arrangement er at mange unge deltar.

– På lovsangskveldene er det kanskje 80 prosent ungdom. Det synes jeg er veldig positivt. Min visjon som en gammel evangelist er å plante dette med bønn i unge mennesker. Vi trenger å gi stafettpinnen videre, sier Fagervik.

Tjenesten hans er tilknyttet Bønnesenteret i Levanger. Rundt 30 mennesker fra senteret er med ham under bønneuken.

Luftet utfordringer

Et bredt spekter av menigheter, fra katolske til pinsekarismatiske, slutter opp om arrangementet på forskjellig vis. Hver formiddag har man hatt en gjest. Tirsdag var dette byrådsleder Stian Berger Røsland.

– Jeg har invitert noen ganger tidligere og ikke fått det til, men i år passet det. Jeg syntes det var hyggelig å dra dit og ble bedt om å snakke om noen av utfordringene for Oslo. Jeg er glad for å kunne snakke om hvordan vi arbeider med utdanningspolitikk, veksten i byen og orden i byen, sier Røsland. Han opplevde at forsamlingen var oppmerksom og satte pris på å høre det han hadde å fortelle.

– Hva tenker du et slikt arrangement betyr for hovedstaden?

– Jeg synes det er et positivt initiativ. Dels fordi det er en mulighet til å samle folk fra litt ulike kristne miljøer i Oslo, for det er jo flere forskjellige miljøer som deltar. Å skape arenaer for dialog er noe som jeg synes er positivt at man gjør.

– Hva tenker du menighetene kan bidra med i hovedstaden?

– I menighetene foregår det et helt enestående diakonalt og frivillig arbeid. En av utfordringene de gjerne sammen med oss vil gripe mer fatt i, er at det er mange ensomme i Oslo. Selv om det er en by der mange har store nettverk, er det også mange som sitter uten nettverk, sier Røsland.

– Har du selv noen tilknytning til kirke og menighetsliv?

– Jeg er selv katolikk.

LES OGSÅ: To av fem kristne ber ikke

Bispebesøk

Torsdag formiddag kom en representant for organisasjonen LEVE, som representerer etterlatte etter selvmord, på besøk. Det førte til at denne tematikken også ble et bønneemne,

– Vi har også bedt for en del andre konkrete bønneemner, blant annet kristne medier som Dagen og Vårt Land og profane medier, forteller Håkon Fagervik.

Torsdag kveld talte biskop Ole Chr. Kvarme under lovsangskvelden i Filadelfia. Han skal også holde gudstjenesten i Oslo domkirke søndag, der Trond Løberg taler. Den skal også tv–overføres til Markuskirken/JesusChurch på St. Hanshaugen.

Bønn for Oslo

Tverrkirkelig bønneuke som samler mange av menighetene i Oslo til bønn for hovedstaden.

Blir i år arrangert for 15. gang

Filadelfiakirken er som tidligere vertskapsmenighet for denne uken. Fra morgen til kveld er det bønn, lovsang og seminarer.

Blir i år arrangert for 15. gang

Powered by Labrador CMS