I STUDIO: Judith Moi og produsent Tore Kulleseid sitter konsentrerte i IMI Studio for å lage et godt arrangement til vinnersangen «Hender av kjærlighet».

De gir ut Kygo-inspirert lovsang mot slaveri

Lørdag lanseres Judith Mois vinnersang på den ferske En dag-plata på Bislett stadion.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror det blir helt fantastisk! Det er flott ikke å bare skulle selge en sang, men å kunne kombinere det med å stå opp mot menneskehandel i Norge, sier Judith Moi (19).

Jenta fra Søgne i Vest-Agder vant både juryens og publikums pris i lovsangskonkurransenEn ny sang, i regi av Mediehuset Dagen og lovsangsmiljøet Impuls. Konkurransen fikk bidrag fra over 70 låtskrivere.

Premien var å spille inn vinnersangen «Hender av kjærlighet» i IMI-kirkens studio, og få den med på plata som gis ut under arrangementetEn dag på Bislett stadion i Oslo i morgen.

Målet med dagen er å samle inn penger til å bekjempe menneskehandel i Norge gjennom å drifte kontorer for organisasjonen A21 og «Hope for Justice».

Oppfyllt drøm

– Det føles helt sykt! Å få spille inn i et ekte studio og være på samme plate som fantastiske lovsangere er det største jeg har vært med på sånn sangmessig, sier Moi.

Moi og En dag-plata blir presentert i løpet av lørdagens arrangement på Bislett, som forventes å samle 2000 deltakere.

– Å stå der og se at det er så mange personer som er der av samme grunn, blir spesielt, sier 19-åringen.

På plata bidrar også folk fra Impuls-miljøet, David André Østby fra Filadelfiakirken Oslo og Anders Skarpsno fra Nordic Mission i Levanger, med en god miks av nye og gamle sanger.

Judith Moi var i IMI Studio en dag i Stavanger i slutten av juni, sammen med produsent Tore Kulleseid.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse! Tore var så dyktig og klarte å uttrykke ting jeg har tenkt på med sangen. Hele prosessen har vært en god og trygg opplevelse for meg, sier Moi.

Kulleseid var opptatt av å inspirere henne til utvikling i låtskrivingen.

– Judith hadde et flott bidrag som vi er glade for å løfte fram. Det var dermed en glede for oss å ta henne imot i IMI Studio ved innspillingen, sier produsenten.

Idol og egen cd

Jurymedlem og prosjektleder Thomas Wilhelmsen fra Impuls-miljøet i Stavanger mener at Moi er veldig talentfull.

– Judith er spesiell og har en ekthet over seg. Hun er det hun formidler. Vi i fagpanelet ble veldig begeistret da vi kom fram til en slik vinner, som ikke bare presterer musikalsk, men representerer det hun formidler. Jeg merket det tydelig da jeg traff henne, sier han.

Han omtaler sangen hennes som en klassisk og solid lovsang.

– Den er lett å henge seg på. Vi hadde lyst til å gi den et ytre som er spennende å lytte til.

Vinneren selv er godt fornøyd med det ferdige resultatet, som hun først fikk høre onsdag kveld.

– Det ble et godt resultat, jeg er utrolig fornøyd, og gleder meg til at andre skal få høre det.

I fjor høst deltok Moi i de første rundene av Idol og spilte inn ni egenskrevne sanger i studio på Ansgarskolen i Kristiansand. Hun fikk trykket opp 500 cd-er. Men da var det kun henne og gitaren i studio. Nå har «Hender av kjærlighet» fått et moderne, elektronisk lydbilde.

Kygo-inspirert

Juryformann og prosjektleder Thomas Wilhelmsen vedgår at det musikalske arrangementet på En dag-plata er inspirert av den bergenske og verdensberømte artisten Kygos elektroniske musikk.

– Ja, du kommer ikke utenom Kygo populær-musikalsk. Vi gikk nok en liten prosess på det i produksjonen, men var mer Kygo-inspirert i innledningsfasen. Etter hvert ble produksjonen mer pop-ete og trygg, sier Wilhelmsen.

Han ser det som en utfordring at lovsangen på den ene siden skal skape et fellesskap og på den andre siden skal gjøre seg forstått i samtiden.

– Det forsøker vi på her. Vi har prøvd å utvikle oss musikalsk. Selv synes jeg ikke det er en vanlig lovsangsplate, men et plate der vi strekker det kunstneriske uttrykket vi har innenfor lovsang. Og det er jeg begeistret for.

Kulleseid er opptatt av å ikke stagnere i et musikalsk uttrykk, selv om noe har fungert tidligere.

– Gjennom hele kirkehistorien har lovsangen endret seg i fasong, mens lovprisningen har vært dne samme. Det ville derfor være histoieløst av oss å klamre oss til ett uttrykk, sier produsenten.

Han tror folk vil sette pris på at de prøver seg på nye uttrykk.

Ikke tregt og kjedelig

Etter å gitt ut en rekke album med Impuls-miljøet, sier Wilhelmsen at En dag-plata «kanskje er den produksjonen jeg har gledet meg mest til å gi ut på mange år». Særlig fordi den er et resultat av samarbeid på tvers av lovsangsmiljøer.

– Da jeg begynte med lovsang på Impuls, satt vi på hver vår hump og gjorde hver vår greie. Nå er det stort å være del av et nettverk som står sammen og lærer av hverandre. Utgivelsen nå viser konkret at vi spiller på samme lag, sier prosjektlederen.

Moi selv er fornøyd med det elektroniske lydbildet sangen hennes har endt opp med.

– Jeg synes det er veldig stilig. Musikkstilen ligner på Hillsongs siste plate «Empires». Det er tydelig at det er den veien lovsangen går, og det er kult å følge den strømmen.

– Det er litt inspirert av Kygo?

– Ja, det er jo det. Vi prøver å vise at vi kan være like relevante, og at lovsang ikke trenger å være tregt og kjedelig selv om vi synger til Gud og ikke en mann eller dame man er forelsket i.

Penger og budskap

Målet med cd-en er tosidig, ifølge Wilhelmsen. For det første går overskuddet til organisasjonene som skal bekjempe menneskehandel. For det andre har musikerne i bidragsorganisasjonene et sterkt ønske om at lovsangen skal «være noe mer enn sang og musikk, og fylles med handling».

– Det har vokst fram i oss en bevissthet de siste årene om at dersom vi skal våge å kalle lovsangen vår tilbedelse, må den også forløse handlinger. Plata er et idealistisk forsøk på at det, sier Wilhelmsen.

I fjor gikk de samme aktørene sammen om Gjenklang-prosjektet, der en EP ble spilt inn i kampen mot prostitusjon i Thailand.

– Nå er målet mer langsiktig og større - å få opp en operativ enhet som på daglig basis kan bekjempe menneskehandel i Norge, sier han.

Judith Moi har fått opp øynene for hvor stort problemet med menneskehandel er i Norge i dag, etter at hun vant konkurransen.

– Jeg sang sangen min på en møte som menigheten vår, Oasen Mandal, holdt. Så kom arrangøren for En dag og snakket om hvor mange som faktisk er menneskeslaver. Jeg hadde ikke peiling på at det var så ille i Norge, så det er utrolig bra at noen står opp og forteller om det. Vi reagerer ikke når vi ikke vet hvor ille det er.

Drømmer om karriere

Mois største drøm for framtiden er å leve av lovsangen.

– Mine to store forbilder er Kari Jobe og Kim Walker. Men jeg har tenkt å ta en utdanning, kanskje sykepleien.

– Hva betyr lovsang for deg?

– Lovsang betyr det å gi noe tilbake til Gud. Samtidig vet jeg at jeg ikke kan gi noe tilbake som veier opp for det Gud har gitt til oss. Lovsang er også den måten jeg best kommuniserer med og er nær Gud.

Moi skriver oftest nye sanger når hun har tid til å sette seg ned med gitaren. Også i sommer fikk hun tid låtskriving.

– Går det kun i lovsanger?

– Jeg skriver også andre sanger om kjærlighet, livet og tanker jeg har, men det blir aldri like bra som lovsangene. Lovsang skriver jeg liksom sammen med Gud. Det er gøy å uttrykke meg, men det er i lovsangen hjertet mitt er.

En dag

Et innsamlingsprosjekt som har blitt til gjennom et samarbeid mellom Get Focused, TenOase, Impuls og tankesmien Skaperkraft. Støttes av rundt 30 menigheter og organisasjoner.

En dag er 1. august på Bislett stadion. Har som mål å samle 2.000 deltagere.

Pengene skal gå til å bekjempe menneskehandel i Norge gjennom å opprette kontor i Norge for organisasjonen «Hope for Justice», samt undervisningsmateriell på norsk som lages av A21.

Slaveri

I Norge rammes av menneskehandel i forbindelse med at de utnyttes til seksuelle tjenester eller tvangsarbeid.

I fjor hadde politiet 324 personer under oppfølgning, det er åtte prosent flere enn i 2013.

Antall anmeldelser av menneskehandel økte også fra 70 i 2013 til 106 i 2014.

Kilde: Politiets Koordineringsenhet for Ofre for Menneskehandel (KOM) sin tilstandsrapport for 2014.

Kilde: Politiets Koordineringsenhet for Ofre for Menneskehandel (KOM) sin tilstandsrapport for 2014.

Powered by Labrador CMS