Øverst fra venstre: Andreas Nordli, leder i Ungdom i Oppdrag, Anita Apelthun Sæle, økonomidirektør i Norge Idag og Elin Fagerbakke, leder Kvinner i Nettverk. I midten: Linda Askeland, infomasjonsleder i Åpne Dører og Øyvind Åsland, generalsekretær i NLM. Nederst fra venstre: Helge S. Gaard, generalsekretær i NMS, Lise Karlsen, Evangeliesenteret. og Knut Arild Hareide, samferdselsminister (KrF). Foto: Berit Roald / NTB, Per Arne Kvamsø, Dagen, Ole Berg-Rusten, Silje Rognsvåg

Dette drikker kristenprofilene til julemiddagen

Norske misjonsledere, politikere og andre kristenledere forteller hva de foretrekker å drikke til maten i julen.

Publisert Sist oppdatert

Knut Arild Hareide, samferdselsminister (KrF)

– På julaften spiser vi pinnekjøtt. Min optimale kombinasjon med drikke til dette er Cola og vann. Og det må være Cola med sukker.

Øyvind Åsland, generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM)

– Til julemiddagen drikker jeg gjerne CBs julebrus, kun den julebrusen. Etter at jeg bodde noen år i Østfold, fant jeg ut at det er vel så godt med noe av det de lager - alkoholfritt - av frukt og bær i Askim.

Elin Fagerbakke, leder Kvinner i Nettverk

– Til julemiddagen drikker jeg helst brus, eplemos og tomtebrygg. Jeg prøver å finne drikke som jeg vet at gjestene liker og som passer til maten som serveres. Tomtebrygg smaker godt og hører liksom med til julemiddagen. I år spiser vi ribbe til julemiddag.

Anita Apelthun Sæle, økonomidirektør i Norge Idag

– Normalt er det farris, men de fleste, og vi er 17-20 personer rundt bordet i år, om det blir tillatt, foretrekker klart, kaldt drikkevann fra vann-rensemaskinen vi har investert i. Til pinnekjøttet, selvfølgelig. Så er det noen som må ha Pepsi max, og noen vil ha julebrus.

Andreas Nordli, leder Ungdom i Oppdrag

– På julaften er det pinnekjøtt og vossakorv som gjelder, sammen med konas spesialkomponerte julekålrabistappe. Vi drikker hjemmelaget ripssaft og eplesaft, produsert av råvarer fra egen hage. I tillegg blir det nok både cola, julebrus og vann på bordet, tenker jeg.

Linda Askeland, informasjonsleder i Åpne Dører

– Vi har alltid julegrøt midt på dagen julaften. Da drikker vi mammas hjemmelagde saft. Til pinnekjøttmiddagen er det gjerne Munkholm, Clausthaler eller cider fra Herrljunga i glassene.

Helge S. Gaard, generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS)

– Eplemost, farris eller cola. Pinnekjøtt er hovedmåltid, dessert: oppskåret frukt/himmelsk lapskaus. Drikke blir noe som matcher saltet i det røkte pinnekjøttet.

Lise Karlsen, stifter av Evangeliesenteret

– Hos oss har vi flere alternativer. Barna vil gjerne ha cola eller brus, de voksne farris med smak eller også vørterøl. Helt alkoholfritt her, ikke bare i jula, men hele året.

Hva er din favoritt? Stem ved å trykke på pilene:

Powered by Labrador CMS