For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

KYLLING: Halal-operatører ber for hver enkelt kylling før slakting i Norsk Kylling sine produksjonslokaler i Orkanger, Trøndelag.

Dette er bønnen som bes over hver halalkylling

Norsk Kylling har startet produksjon av halalkylling som skal selges i vanlige matbutikker fra februar av.

Publisert

Halalproduksjonen foregår i Orkanger i Trøndelag. Ifølge NRK er dette den eneste kyllingen som er godkjent som halal av Islamsk Råd Norge.

Det arabiske ordet «halal» betyr tillatt eller lovlig og står i motsetning til «haram» som betyr forbudt. 

Avlivingen av kyllinger skjer ved at halsen kuttes av. Før det blir dyret bedøvet. Disse to delene av kjøttproduksjonen blir de samme for halal-godkjent kylling, skriver Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS