For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Haras Rafiq (49) ble trukket mot radikal islam da han var ung. Nå arbeider han mot at andre skal bli føle den samme tiltrekningen. Foto: Tore Hjalmar Sævik

Drapsstruet for kamp mot ekstremisme

Haras Rafiq (49) ble trukket mot radikal islam etter at faren døde. Nå jobber han for å stoppe radikalisering av britiske muslimer.

Publisert Sist oppdatert

Sentralt i London holder tenketanken Quilliam Foundation hus. Adressen blir ikke oppgitt på internett. Rafiq ønsker heller ikke at den ikke blir kjent gjennom en norsk avis.

– Den bilen har stått parkert der hele uken. Det liker jeg ikke, sier han da vi skal ta bilder på fortauet utenfor kontorene som har bombesikre glass. Han ber om at bakgrunnen på bildet ikke gjør huset gjenkjennelig. I 2006 mottok han sin første drapstrussel. Arbeidet til det som trolig er verdens første tenketank mot radikalisering av muslimer, er ikke populært i alle kretser. Flere av kollegene hans har gjort liknende erfaringer. En av dem har også gjort tjeneste som islamistisk kriger i Afhanistan.

Innsatsen til Quilliam er ikke aktuell bare for Storbritannia. For mange land i Europa er ekstrem islam en hodepine, noe som ikke minst kom brutalt til uttrykk i Frankrike onsdag i forrige uke.

Powered by Labrador CMS