Erfarne KRIK-ere drøfter samliv
KRIK har satt ned en referansegruppe som skal utrede konsekvensene av å åpne for homofilt samliv.
I helgen er det generalforsamling for Kristen Idrettskontakt (KRIK). I forkant har det stormet i organisasjonen.
Etter planen skulle KRIK stemme over om homofilt samlevende kunne ha lederverv. Forslaget som ble fremmet av KRIK-medlemmene Eivind Holmedahl Hermstad og Aksel Johan Frafjord ble senere trukket tilbake. Dette skjedde etter at generalsekretær Erling Ekroll gikk av.
Skal utrede
På fjorårets generalforsamling ble det stilt spørsmål ved KRIKs spilleregler, spesielt punktet som omhandler samliv og som er formulert slik: «Det er ekteskapet mellom mann og kvinne som er Guds gode ordning for samliv.» I etterkant har temaet vært oppe på flere landsstyremøter.
Det er nå satt ned en referansegruppe som skal utrede konsekvensene av å endre spillereglene.
– Styret tar saken på høyeste alvor, og ønsker at den blir behandlet på en ryddig og forsvarlig måte. Vi ønsker en prosess der det konsekvensutredes og analyseres godt før saken blir behandlet. En slik prosess er helt nødvendig i en sak som skaper så mye engasjement og følelser. Det har derfor blitt satt ned en referansegruppe som har begynt arbeidet med å belyse saken best mulig, skriver Magnus Hvalvik, fungerende generalsekretær i KRIK på organisasjonens hjemmesider.
Disse er med:
Referansegruppen består av Vegard Holm, tidligere daglig leder i KRIK, Lars Kristian Øren, tidligere styreleder i KRIK, Hilde Ulland tidligere styreleder i KRIK, Ane Tveit Christiansen medlem av valgkomiteen før årets generalforsamling og fungerende generalsekretær Magnus Hvalvik.
Gruppen hadde sitt første møte i august, men har ennå ikke bestemt hvem som skal være leder. Etter det Dagen kjenner til skal de fullføre sitt arbeid innen mars neste år.
Gruppens mandat
– Hva skal referansegruppen gjøre?
– Intensjonen med referansegruppen er at de gjennom en god og ryddig prosess skal hjelpe oss med å belyse noen problemstillinger, skriver Hvalvik i en e-post til Dagen.
– Hva er deres mandat?
– Gruppens mandat er å se på forvaltningen av KRIKs spilleregler i lys av KRIKs kultur og tradisjon.
– Hvordan skal de jobbe?
– Gruppen har fått et fritt mandat til selv å velge arbeidsmetode. De skal i hvert fall ha møter utover høsten, og våre medlemmer har mulighet til å komme med innspill til referansegruppa, skriver Hvalvik.
Ber om innspill
Under generalforsamlingen i Hemsedal er det lagt opp til et arbeidsverksted med to representanter fra referansegruppen. Her kan alle som vil komme med sine innspill. Det er også opprettet en egen e-postadresse hvor medlemmer kan sende inn sine tanker til gruppen.
Gruppen er ikke et besluttende organ. Eventuelle endringer av spillereglene avgjøres av generalforsamlingen i KRIK og dette kan tidligst skje neste år.
Alle medlemmer kan fremme forslag til lovendringer, men det kreves 2/3 flertall for å få gjennomslag. Formålsparagrafen og bekjennelsesparagrafen kan ikke endres uten at KRIK blir oppløst eller at disse videreføres i andre former.