Etterlyser flere politiske kristenledere

Evangelisten Rune Edvardsen står frem i en helsides annonse for Arbeiderpartiet. Nå vil han at flere kristenledere skal engasjere seg.

Publisert Sist oppdatert

Sam­men med blant annet tid­li­ge­re RBK-tre­ner Nils Arne Eggen og ho­moak­ti­vist Kim Frie­le står le­de­ren for Tro­ens Bevis Ver­dens Evan­ge­li­se­ring frem i an­non­sen som denne uken står på trykk i Dag­bla­det og VG.

Under bil­det står det skre­vet: «Livet har lært oss at det vi tar som en selv­føl­ge i dag, ikke har kom­met av seg selv. Det er nå du av­gjør Nor­ges frem­tid. Vi tar Norge vi­de­re. Alle skal med.»

Stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg var raskt ute på Face­bo­ok tirsdag og om­tal­te Ap-kjen­di­se­ne som «kloke folk».

- KrF på feil kurs

På te­le­fon fra Bu­run­di for­kla­rer Rune Ed­vard­sen hvor­for han tak­ket ja til å bli med i an­nonse­kam­pan­jen.

- Jeg vil vise so­li­da­ri­tet med ver­dens fat­ti­ge. Der­for ble jeg meg i an­non­sen.

Evan­ge­lis­ten har reist i 113 land og star­ter onsdag en kam­pan­je blant inn­fød­te i Bu­run­di.

- Men hvor­for ak­ku­rat Ap? KrF har jo vist en vel så stor vilje til å dele med ver­dens fat­ti­ge?

- KrF er flott, jeg har ikke pro­ble­mer med å stil­le meg bak dem, men nå går de i en annen ret­ning og blir støtte­par­ti for par­ti­er med andre ideer, sier evan­ge­lis­ten.

Ba om til­gi­vel­se

Kjen­diskam­pan­jen kan imid­ler­tid komme til å gi Ed­vard­sen pro­ble­mer. Da han ga sin støt­te til Ap under et møte med kirke­mi­nis­ter Rig­mor Aas­rud i mai lot ikke re­ak­sjo­ne­ne vente på seg. Like etter som­mer­en ba Ed­vard­sen sine støtte­part­ne­re om unn­skyld­ning. I et ny­hets­brev skrev han:

«Så vil jeg per­son­lig be om til­gi­vel­se for at jeg har såret noen med mitt ut­spill om po­li­tisk stå­sted.» Og vi­de­re «... jeg vil be om unn­skyld­ning der­som jeg har såret noen, og øns­ker alle Guds rike vel­sig­nel­se, hver dag helt til Jesus kom­mer».

For ti dager siden ble Ed­vard­sen kon­tak­tet av Ar­bei­der­par­ti­et med spørs­mål om å være med i kam­pan­je til støt­te for par­ti­et.

Vil ikke tie stil­le

- Du be­kla­get i et ny­hets­brev nylig at du hadde såret folk med din sym­pa­ti for Ap. Hvor­dan hen­ger det sam­men med det du nå gjør?

- Jeg har ikke be­kla­get mitt po­li­tis­ke stand­punkt. Jeg be­kla­get hvis mitt stand­punkt var blitt til en byrde for noen. Bre­vet var til mine støtte­part­ne­re og var ikke en of­fent­lig er­klæ­ring om at jeg hadde skif­tet po­li­tisk stå­sted.

- Er du ikke redd for å miste støtte­part­ne­re til mi­sjo­nen ved at du på nytt en­ga­sje­rer deg for Ap?

- Det kan være at jeg mis­ter støtte­part­ne­re, at jeg får re­ak­sjo­ner. Men jeg har ikke sagt at folk bør stem­me det og det, jeg har sagt at hva jeg stem­mer. Jeg gjør dette som pri­vat­per­son. Tro­ens Bevis har in­gen­ting med mitt po­li­tis­ke syn å gjøre. Hvis flere ikke vil støt­te Tro­ens Bevis etter dette så synes jeg ikke det er rik­tig at jeg skal tie stil­le li­ke­vel. Dess­uten har jeg fått mer støt­te enn kri­tikk etter min støt­te til Ap, sier Ed­vard­sen.

Pri­vat­per­sonen Rune

- Du sier at du gjør dette som pri­vat­per­son, men tror du ikke det er vans­ke­lig for folk å skil­le mel­lom pri­vat­per­sonen Rune Ed­vard­sen og le­de­ren av Tro­ens Bevis?

- Det ville være trist om mitt po­li­tis­ke stå­sted ville gjøre at folk ikke stil­ler opp med støt­te til å evan­ge­li­se­re jor­den. Jeg har ikke gjort noe galt eller brutt noen lover. Jeg står for noen me­nin­ger. Det blir vel­dig mer­ke­lig at jeg skal bli stilt an­svar­lig for mitt po­li­tis­ke syn, sier Ed­vard­sen.

- Skul­le du gjer­ne sett flere krist­ne le­de­re en­ga­sje­re seg?

- Jeg skul­le ønske vi kunne fått kris­tent en­ga­sje­ment i alle par­ti­er. Vi tren­ger også flere krist­ne i Ap, selv om det tro­lig er flere krist­ne her enn i de andre par­ti­ene.

- På­vir­ket Ap

Ed­vard­sen mener sym­pa­ti­sø­rer for høyre­si­den har kjørt en gans­ke hard linje til støt­te for par­ti­er som ikke viser so­li­da­ri­tet med den tred­je ver­den. Men han er ikke imot at krist­ne le­de­re en­ga­sje­rer seg. Sna­re­re tvert imot.

- Det er mange me­nig­hets­le­de­re som burde bli mer ak­ti­ve i valg­kam­pen. Som krist­ne må vi vise sam­funns­en­ga­sje­ment både lo­kalt og in­ter­na­sjo­nalt. Gud ten­ker ikke at vi skal sitte i bak­se­tet. Vi skal sitte i for­se­tet, sier evan­ge­lis­ten.

Selv mener han at han har på­vir­ket Ap i po­si­tiv ret­ning.

- Jeg tror at noen av ut­spil­le­ne mine var med å sette den krist­ne agen­da­en på ta­pe­tet og at Ap nå må møte krist­ne vel­ge­re på en helt annen måte.

I an­non­sen der Rune Ed­vard­sen del­tar er blant annet ordet tros­fri­het nevnt som en av ver­di­ene Ap har kjem­pet for å få frem.

DAGEN

Holder kampanje i Burundi

Denne uken er Rune Edvardsen og et team fra Troens Bevis i Burundi i Øst-Afrika for å holde ny kampanje i.

Med sine musikkfestivaler håper evangelisten å samle tusener av mennesker som vil høre budskapet om Jesus bli forkynt gjennom sang og forkynnelse.

Med på turen er John Kåre Gullestad (gitarist), Peter Carlsohn (basist), Stig Lindell (keyboardist), Klas Anderhell (trommis), Øyvind Aasen (lydmann) og Håvard Axel Kator (journalist).

I tillegg til festivalen vil det også arrangeres fredskonferanser og pastor- og lederseminarer, opplyser Edvardsen på nettsidene til Troens Bevis.

- Hensikten med disse seminarene er å skape fred mellom ulike folkegrupper, og inspirere og utruste lokale arbeidere til å nå enda lenger ut med evangeliet i Burundi, forklarer Rune Edvardsen.

Troens Bevis har drevet misjonsarbeid i Burundi i over ti år. Evangeliet er blitt forkynt til storbyer, landsbyer og til jungelområder. Dette har skjedd gjennom innfødte evangelister, evangeliske kampanjer og spredning av Troens Bevis sitt bibelske selvstudium.

Ifølge Edvardsen er Troens Bevis i et tett samarbeid med myndighetene i landet, der presidenten selv ble frelst på en av Troens Bevis sine kampanjer. Den gang var han leder for en hutugruppe som gjemte seg i fjellene. Han hørte evangeliet bli forkynt via høyttalerne, noe som førte til at han valgte å legge ned våpnene, og senere ble valgt som president.

Powered by Labrador CMS