VERDENSREKORD: I følge konfransieren får vi være vitne til verdens største sittesirkel. Alle sitter på hverandres fant i en sirkel som en del av oppvarmingen til stafetten.

Familiekonsept er populært for KRIK-veteraner

GRIMSTAD: Stadig flere medlemmer i KRIK
 ønsker å fortsette å reise på leir, selv etter at de har fått familie.

Publisert Sist oppdatert

– Vi får barna inn i KRIK som små, og så får vi være med mye lengre selv, smiler Trond Ove Stakkeland. Han er leirsjef for sjette år på rad og forteller at de første årene var det rundt 80 familier.

– I fjor ble det startet opp en ny leir med samme konsept, fordi det ble såpass mye trøkk her, forteller han videre.

Ute på plassen løper det barn i alle aldre over alt. Det er fullt av kritt-tegninger på bakken og ymse leker og apparater ligger rundt forbi. Is-køen er lang, og valgets kvaler tynger selv de eldste. Solois eller kroneis?

Stedet er Drottningborg, leiren er i KRIK-regi og det er rett før den årlige familiestafetten kjøres i gang. Alle samles på gressplenen for en felles oppvarming. Man må jo varme opp før man skal bedrive idrett. Ute på plenen ruller de rundt, både store og små. Selv et par krykker og en knekt fot er med på rundene i gresset.

Her finner du oversikten: Se hva som skjer i kristen-Norge i sommer

Voksne unge

KRIK forbindes ofte med ungdomsarrangementer, men i Grimstad denne uka finner vi alle ungdommene som ble for gamle, men som ville være med likevel. Det er ikke alle familiene som kjenner like godt til menighetslivet, og det er lav terskel for å bli med på leiren. Trond Ove forteller at flere tar med tar med seg naboer og venner.

– Konseptet med familieKRIK er jo at vi kan lage et opplegg som er bra for barna i de forskjellige aldrene. Så lenge ungene har det bra, så har foreldrene det bra, sier Stakkeland. Kanskje familieKRIK er verdt å satse på resten av året også?

Nytt for tenåringer

Kristoffer (14) og Sivert (14) er begge med på Buddiez (7. kl +) som er oppstartet i år. Sammen med KompiZ (4. kl +) har de et eget møte som heter K2.

– Vi har startet K2 fordi gjennomsnittsalderen har blitt høyere, så tyngden ligger nå på 4. klasse og oppover, forteller Trond Ove. Tydeligvis trives barna såpass godt at de blir, selv om de vokser ut av barneopplegget. Da er det på sin plass at det blir lagt opp noe nytt til de eldste.

Eggkasting

«Velkommen til verdens største og lengste familiestafett!» jaller det fra høyttalerne som er løftet i været på en traktor. Sivert, som nettopp har fått et knust egg over hele seg, står side om side med Kristoffer som kastet det. De nådde ikke helt langt nok i konkurransen om å kaste egg til hverandre over størst avstand, men det er fornøyd med innsatsen.

For Kristoffer er det fjerde året han er her med familien, og han kan fortelle at noe av det han gleder seg til er Mission Impossible som skal foregå senere på kvelden hvor de må komme seg gjennom skogen og ut til grusveien uten å bli fanget.

– Når en familie melder seg på, så får de ansvaret for en aktivitet i løpet av uka, forteller Trond Ove. Her skjer det mye forskjellig, noe som må til når det skal tilpasses barn og voksne i alle aldre.

Se også: Stevneguiden.no

Powered by Labrador CMS