KLAR: Myra med låta «Heart on fire» er klar for årets utgave av Melodi Grand Prix. Foto: Heiko Junge / NTB

Fant tilbake til Gud – synger om kjærligheten i «Melodi Grand Prix»

Et artistfelt på 18, fra tidligere MGP-vinnere til ferske fjes, skal fra neste helg av kappes om å bli årets norske Eurovision-bidrag.

Publisert Sist oppdatert

Blant disse er rapartisten Regina Tucker, også kjent som «Myra», som som for et par år siden åpnet opp om hvordan hun fant tilbake til Gud i en mørk periode av livet.

– Jeg er ganske sikker på at jeg ikke hadde sittet her nå hvis ikke Gud hadde kommet inn i livet mitt, sa artisten i et åpenhjertig intervju med pastor Egil Svartdahl i programmet PlussPrat.

På spørsmål fra Svartdahl om det er mulig å finne spor av troen i musikken hennes, avslørte artisten at hun taler i tunger på innspillingen av signaturlåten «Hjemløs i egen by».

– I bridgen der, og det var noe jeg gjorde veldig ubevisst når jeg spilte den inn, snakker jeg faktisk i tunger. Det tror jeg ikke det er noen som vet, fortalte Myra til Svartdahl.

«Heart of fire»

Myra deltar i årets «Grand prix» med sangen «Heart of fire». Sangen er en erklæring til kjærligheten.

– Jeg tror at vi alle kommer fra en kilde. Vi kommer fra en kilde som jeg tror er ren kjærlighet. Vi er laget for å elske og bli elsket, sier hun til Vårt Land.

For Myra er denne kilden Gud.

– Kilden er grunnen til at vi er. Det er det som driver oss. Det er troen på det gode, og i bunn og grunn så er jo det kjærlighet, sier hun.

Vetaraner og ferske fjes

Avgjørelsen om hvem som skal representere Norge i Malmö i mai, faller i Trondheim spektrum 3. februar, etter tre delfinaler i Oslo denne måneden.

Fredag formiddag på Marienlyst avslørte NRK startfeltet for rullende kamera og glitrende konfetti. Melodi Grand Prix-kjenninger som Margaret Berger, Keiino og Benedicte Adrian trådte ut i rampelyset – sistnevnte riktignok uten sin Dollie-makker Ingrid Bjørnov.

Dollie-duoen tro til i tre MGP-finaler fra 1981 til 1984. Sist vant de med «Lenge leve livet», og det brakte Adrian og Bjørnov med filler i håret til Luxembourg for 40 år siden. Nå prøver Benedicte Adrian seg i uventet musikalsk selskap med metalpioneren Anders Odden, kjent fra Cadaver og Apoptygma Berzerk, under navnet Mistra og med låten « Waltz of Death ».

– Den handler om livet, den også, sier hun med referanse til «Lenge leve livet». Adrian kaller Mistra «et nytt kapittel i karrieren, og skriver i sosiale medier at hun føler seg som «en brent heks som vekkes til live igjen».

Klar for musikkfest

Dødsvals blir det derimot ikke når trioen i Keiino entrer scenen. Selv beskriver de sitt nye låtbidrag « Damdiggida » som en «energi av en sang» som de håper vil få folk til å smile og danse.

– Det betyr «digger det her» og beskriver euforien vi alle kan ha, sier Fred Buljo, som fikk ideen til det samiske refrenget i studio som et nikk til rappen han har sin bakgrunn fra.

Dette er tredje MGP-deltakelse for Alexandra Rotan, Tom Hugo Hermansen og Fred Buljo på fem år: De vant på første forsøk i 2019 med «Spirit in the Sky», som endte på sterk sjetteplass i Eurovision. I 2021 ble de nummer to i den nasjonale finalen – slått av Tix og hans «Fallen Angel».

– Et eventyr

– Vi har gledet oss til å rope ut at vi skal være med på det eventyret som Melodi Grand Prix er igjen. Det er som å komme hjem igjen, sier Rotan til NTB.

For trioen elsker musikkfesten og nølte ikke da de følte de hadde en riktig låt igjen. En energisk, glad og dansbar låt, med en vri i forhold til de to foregående bidragene.

– Det er kaldt for tiden, og mange opplever utfordrende ting. Da kan Melodi Grand Prix være et positivt pusterom, sier Tom Hugo og har et optimistisk, men realistisk, syn på deltakelsen:

– Er vi så heldige å vinne finalen, når vi ut til 200 millioner. Men også i Norge er Melodi Grand Prix et av de få programmene som folk samler seg rundt. Det gjør det også spesielt.

Om igjen

Margaret Berger er det tredje sterke MGP-kortet som NRK viste fram fredag. Elleve år etter at hun vant den norske finalen med «I Feed You My Love», som kom på fjerdeplass i Eurovision, vender hun tilbake til sirkuset med «Oblivion».

Andre MGP-kjenninger er Gothminister (2013) og Vidar Villa, som tilhører artistmindretallet som trår til på norsk i låten «Mer», seks år etter at han ifølge ESC Norge begeistret MGP-fanmiljøet med låten «Moren din». Farida kom til finalen så sent som i 2022.

Andre kjenninger – om enn ikke i MGP – er folkrockveteranene i Gåte med låten «Ulveham» og sopran og «Stjernekamp»-deltaker og coach Eli Kristin Hansveen og låten «Touch of Venus».

Powered by Labrador CMS