St. Petersfisken: En av artene det blir drevet oppdrett på i Israel. Etter gammel tro skal den store, mørke flekken midt på kroppen være St. Peters fingermerke, derav det noe spesielle navnet.
Kleines.Opossum/Wikimedia
Fisk på land
I store kar langt oppe på land avler forskere fram det som kan bli den nye hovedingrediensen på israelske middagsbord.
– Innen kort tid er vi ni milliarder mennesker på denne kloden. Alle skal ha mat, og fisk er den sunneste maten de kan få. De store fiskeriene er på retur, samtidig vokser etterspørselen etter mat. Forskere hevder at 90 prosent av den spiselige fisken vil være borte i 2048. Til sammen betyr dette større etterspørsel etter fisk og fiskemat fra fiskeoppdrett, sier Rosenfeld.
Hun sier målet må være at 50 prosent av matproduksjonen i verden skal komme fra akvakultur. Det må imidlertid skje på en måte som ikke fører til forurensing i naturen, sier Rosenfeld.
Den samlede produksjon av matfisk i verden ligger i dag på 90 millioner tonn per år. Etterspørselen hevder forskerne er totalt på 160 millioner tonn per år.