FN: Fem humanitære organisasjoner suspenderer aktivitet i Den sentralafrikanske republikk
Fem humanitære organisasjoner trekker seg midlertidig ut av den nordlige delen av Den sentralafrikanske republikk etter flere angrep mot hjelpearbeidere i 2017.
Fire organisasjoner har midlertidig avbrutt sine operasjoner etter angrep mot hjelpearbeidere av bevæpnede grupper Nord i republikken, skrev FNs nødhjelpskontor OCHA i en uttalelse fredag. Ifølge Reuters trakk ytterligere en gruppe seg ut senere fredag, noe som bringer det totale antallet opp til fem.
Ingen har blitt drept eller fått alvorlige skader i de totalt 33 angrepene siden begynnelsen av 2017, men «angrepene mot humanitære baser resulterer ofte i at IT-materiale og penger blir stjålet» sier OCHA-talskvinne Yaye Nabo Sene.
Bare siden mars har humanitære organisasjoner opplevd 16 angrep i det nordvestlige Ouham-prefekturet. Aktivitetene i landet er suspendert inntil sikkerheten blir forbedret, sier Sene i en epost til nyhetsbyrået DPA.
Den diamantrike, men fattigdomsrammede nasjonen har sett sikkerhetssituasjonen bli stadig verre siden 2012, da det brøt ut en voldelig konflikt mellom muslimske og kristne opprørsgrupper i landet. FN understreker imidlertid at angrepene ikke nødvendigvis har blitt gjennomført av slike grupper, men snarere av «alle som tjener på usikkerhet».
Ifølge FN trenger om lag 2,2 millioner mennesker, nærmere halvparten av befolkningen i Den sentralafrikanske republikk, humanitær hjelp.