FRIMODIG: – Jeg kan ikke forkynne, da mister jeg jobben, men jeg lar det skinne igjennom at jeg er en kristen, sier professor Wang.

Forteller alle studentene sine at han tror

Kahoot-gründer tror han har et kall til å være en kristen i akademia.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du går forbi Alf Inge Wang (48) på gaten er det ikke sikkert at du vet hvem han er. Men sjansen er likevel stor for at du har hatt en av melodiene hans på hjernen.

Wang er nemlig en av gründerne bak det verdenskjente quiz-spillet Kahoot! Gründeren er til daglig professor i spillteknologi ved NTNU og aktiv i Normisjons-menigheten Salem i Trondheim.

– For meg er jobben et kall. Når jeg underviser er det viktig for meg å møte studentene med Jesu blikk. Jeg ønsker å bry meg om dem. Det tenker jeg mye på, sier Wang.

Heiser flagg

I begynnelsen av hvert semester forteller han studentene sine at han er en kristen. – Det er viktig for meg at de vet hvor de har meg. Jeg kan ikke forkynne, da mister jeg jobben, men jeg lar det skinne igjennom at jeg er en kristen.

Professoren arrangerer også jevnlige bønnemøter på kontoret.

– Da leser vi et bibelvers, snakker om hvordan vi har det og ber for hverandre.

Troskrise

Men Wang har ikke alltid vært så frimodighet. I 2009 bodde han og familien i USA på grunn av et sabbatsår.

Våren før utlandsoppholdet hadde Wang en troskrise. Han hadde vært kristen hele livet, men nå røynet det på.

– Jeg begynte å tvile på mange ting i Bibelen. Særlig ting som stod i Det gamle testamentet. I tillegg leste jeg mye annen litteratur som var kritisk til kristendommen. Hele fundamentet mitt holdt på å smuldre bort.

Wang hadde lest om Saddlebach Curch. I Norge kjenner mange menigheten på grunn av boken «Målrettet liv», skrevet av pastor Rick Warren. Professoren hadde hørt at dette var en annerledes kirke med grundig undervisning, blant annet i trosforsvar.

– Her møtte jeg mennesker som hadde fått livet sitt forvandlet i møte med Jesus. Dermed begynte min negative trend på snu.

Totalt forandret

Men det var en mannsleir med den amerikanske menigheten som ble vendepunktet. For Wang er det et før og et etter.

– Før tenkte jeg at det å være en kristen var litt flaut, og jeg holdt det skjult.

– Hva skjedde?

– Kort fortalt gav jeg for første gang hele livet mitt til Jesus. Jeg fikk et personlig møte med Ham, og troen gikk fra å være en teori, til at Jesus ble en del av hverdagen min. Det er lettere å fortelle om en venn enn å fortelle om en teori.

Wang sier at han for første gang opplevde å være hundre prosent tilgitt.

– Jeg ble fri fra alt det gamle slagget. Prioriteringene ble også annerledes. Gud var nå på første plass.

Opplevde bønnesvar

Professor: Kahoot-gründer Alf Inge Wang er professor i spillteknologi ved NTNU og aktiv i Normisjons-menigheten Salem i Trondheim.

– Jeg ba to ganger, og spurte Gud om det var rett å jobbe med spill og forskning.

Begge gangene opplevde han å få svar.

– Første gang jeg ba fikk jeg en e-post dagen etter fra en jeg studerte sammen med. Han er kristen og skrev at han jobbet med unge og dataspill, sier Wang og fortsetter:

– Den andre gangen jeg ba, ble jeg dagen etter spurt av en kollega om å vurdere en doktorgrad. Oppgaven handlet om dataspill. I introduksjonen takket kandidaten Gud og skrev om hvorfor han var kristen.

Kahoot!

2014 vant Wang prisen for «Årets teknologibragd» for Kahoot. Kåringen ble gjort av Teknisk Ukeblad sine lesere og en jury ledet av rektor ved NTNU.

I 2018 hadde spillet, ifølge Dagens Næringsliv, over 70 millioner månedlige brukere.

– Hva er tanken bak spillet?

– Jeg har erfart at det å sitte i en forelesning eller en skoletime kan bli litt ensformig. Kahoot gjør undervisningen mer engasjerende. I tillegg får alle delta, og ingen stenges ute, sier Wang, som også har produsert musikken.

Og musikken er ingen tilfeldighet. Forskeren har nemlig testet spillet både med og uten musikk.

– Uten musikk virker spillet mer seriøst. Det blir nesten som en eksamen. Med musikk derimot blir det mer latter og lettere å prate sammen i klasserommet, sier Wang.

Powered by Labrador CMS