Frivillige på Impuls jubler over responsen: – Jeg begynner å grine
Miljøarbeiderne på den kristne ungdomsfestivalen fikk se over hundre ungdommer ta imot Jesus på én kveld.
Denne helgen er 2.500 ungdommer samlet i IMI Forum i Stavanger på den kristne ungdomskonferansen Impuls.
Selv om flesteparten av deltakerne kaller seg kristne, finnes det de som ikke tror på Jesus.
På fredag kom ifølge arrangørene 130 personer fram til scenen etter kveldsmøtet og ønsket å bli frelst.
– Jeg begynner å grine av å snakke om det, sier Frida Vasshus (17).
Hun er tidligere deltaker på Impuls. I år er hun med som frivillig i miljøarbeider-teamet.
Det betyr at hun, i tillegg til å spre glede og arrangere leker, får være med å be for deltakerne.
– Å se så mange ta imot Jesus og som opplever sterke møter med Ham er helt fantastisk, sier hun.
Heier og jubler
To andre miljøarbeidere, Alva Helena Porter Ramse (17) og Elias Steinum (18), lar seg også begeistre av responsen fra ungdommene på Impuls.
– Det er helt rått å se på. Vi bare jubler, klapper og heier dem fram, sier Steinum.
– Å stå som forbeder i kapellet og bare se det flomme inn med mennesker var bare helt utrolig, sier Ramse.
Vasshus tenker tilbake til da hun selv var deltaker før pandemien.
– Nå er det så lenge siden Impuls skjedde på ordentlig. Så jeg husker plutselig hvor enormt rørende og fantastisk det er å se møter mellom Jesus og mennesker, sier miljøarbeideren.
Lykkelig forkynner
Det var den britiske evangelisten Mike Pilavachi som prekte under fredagsmøtet.
64-åringen, som startet og drev ungdomsfestivalen Soul Survivor mellom1993 og 2019, har vært en nær støttespiller til Impuls i mange år. Dette er hans sjuende besøk som forkynner i Stavanger.
– Det finnes ingen bedre følelse. Jeg blir aldri lei av å se unge mennesker oppleve Jesus. Da jeg så alle som trakk fram i salen i går tenkte jeg bare; Gud, vidunderlige Gud, nå kan jeg gå til himmelen lykkelig, sier Pilavachi til Dagen.
Alva Helena Porter Ramse har et spesielt forhold til den evangelisten fra England.
I 2019 var hun på Impuls som konfirmant. Etter fredagsmøtet det året tok hun avgjørelsen om å bli en kristen. Og hvem hadde prekenen den kvelden? Jo, Mike Pilavachi.
– Han er helt rå. Kjempemorsom og hundre prosent seg selv. Å se ham her igjen, nå som jeg er leder, er veldig spesielt. Nostalgien og takknemligheten er enorm, sier tenåringen.
Gir av egen tid for ungdommene
To som ikke lenger kan kalle seg tenåringer, men som ikke ville gå glipp av Impuls, er Kirsti Wittingsrud Berge og Marit Hodne.
De har meldt seg som frivillige i den mye besøkte kafeen.
– Vi vet hvor mye å komme på disse store, kristne møtehelgene betyr for ungdommene. Her er det kult å være, de treffer nye folk og det skjer i trygge rammer, sier Hodne.
Begge kvinnene har egne ungdommer som er involvert i Impuls. Wittingsrud Berge og mannen hennes har vært med siden år 2000.
– I ungdomsårene er det så viktig å ha gode forbilder og få gode opplevelser sammen. Det får de virkelig her, enten det er de med en brennende tro som står fremst under lovsangen, eller de som vil være med andre kristne venner, sier hun.
Frivillig-duoen sier at de får mye ut av helgen og ser ikke på det å tilbringe helgen bak disken og som trygge voksne som et offer.
– Vi får vel så mye igjen selv. Og så lenge ungdommene har det bra, har vi det bra, sier Hodne.
– Det er jo helt fantastisk å være i et miljø hvor ungdommene får komme tettere på Jesus. Jeg blir virkelig rørt, sier Wittingsrud Berge.
Ser en sult hos ungdommene
Leder for Impuls, Halvor Lindal, har ikke svaret på hvorfor Impuls både opplever sterk interesse for arrangementet og flere som tar imot Jesus.
– Men responsen vitner om en sult hos ungdommene om å høre fra Gud og Bibelen. Da er det vår oppgave å legge til rette for at de kan få ta nye skritt i troen sin og bli gode disipler, sier Lindal til Dagen.
Han understreker betydningen av jobben miljøarbeiderne og de over 450 andre medarbeiderne gjør for ungdommene.
– Her er det mange i sving for å gjøre rammene så trygge som mulig for deltakerne. Åndelige mødre og fedre som kan kontekstualisere det ungdommene lurer på. De skal ikke måtte gå alene.
Roser fellesskapet
Miljøarbeider-trioen går alle tre til vanlig i IMI-kirken, som arrangerer Impuls.
De blir stolte av å se så mange ungdommer ta turen til menigheten deres.
– Det er veldig spesielt å ha 2.500 personer her inne på en gang. Jeg kan nesten ikke tro det, sier Alva Helena Porter Ramse.
At noen deltakere på Impuls melder om utfordringer med å være kristen i skolehverdagen, kjenner de seg igjen i.
– Mange har fordommer og tillegger deg meninger du ikke har. Som kristen ungdomspolitiker jeg vet hvordan det er å bli satt i bås, sier Ramse.
– Vi går alle tre på kristen videregående nå. Men snart skal jeg i militæreret, og jeg er forberedt på at det vil bli annerledes, sier Elias Steinum.
– Hvor viktig er det da å komme sammen i store fellesskap med andre kristne, mener dere?
– Det er kanskje viktigere enn noen gang. Jeg håper at Impuls kan vokse og at det kommer flere ungdomskonferanser for kristne, sier Steinum.
– For meg er det bare nydelig å kjenne at man er en del av en så stor familie med brødre og søstre som backer deg uansett, sier Frida Vasshus.