For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Innstramming: - Både i Høyre og i Frp er det et flertall av velgerne som ønsker å stramme inn skjenketiden en time eller to, sier Anne-Karin Kolstad i Actis til Dagen. Illustrasjon: Fotolia.com

Frp-ere vil ha tidligere skjenkestopp

Seks av ti nordmenn ønsker skjenkestopp senest klokken 02.00. Også blant alkoholliberale partiers velgere er det et klart flertall for å stenge tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en helt fersk undersøkelse som Dagen har fått tilgang til. Det er Sentio som på vegne av Actis, rusfeltets samarbeidsorgan, har spurt et utvalg på1.000 personer.
- Vi har målt dette i flere år, og det er nå 64 prosent som vil ha stengning innen klokken 02.00, eller tidligere. Det er en liten oppgang fra forrige undersøkelse, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad i Actis til Dagen.
Hun mener at resultatet viser at politikerne i mange kommuner i dette spørsmålet er i utakt med velgerne sine.
- Både i Høyre og i Frp er det et flertall av velgerne som ønsker å stramme inn en time eller to. Så det er på tide at politikerne nå lytter til de meningsmålingene man har på det området, ellers gjør de stikk i strid med hva folk vil, sier Kolstad.
Rapporten viser at i alt 53 prosent av Frp-velgerne og 62 prosent av Høyre-velgerne mener at alkoholkranene må skrus igjen senest to timer etter midnatt. For Ap, SV og KrFs velgere er tilsvarende tall 70, 71 og 97.
- Selvfølgelig vil det ikke bli en super effekt av å bare stenge tidligere. De stedene man har gjort det, har det hatt god effekt. Men jeg tror at det er sånn at man har fått et større fokus på skjenkepolitikken i kommunen og blitt flinkere med kontroller og inndragninger.
Kolstad slår fast at det ikke hadde vært så mange «fulle og gærne» folk ute i gatene hvis kommunene var flinkere med kontroller og inndragninger av bevillinger.
- Problemet er at det er nesten umulig å miste en bevilling. I Oslo var det tre inndragninger i hele fjor, og de hadde 6.000 kontroller. Og vi har sett dokumentert på tv hvor ille situasjonen er i Oslo, sier Kolstad.
Les også hennes synspunkt side 3 i dagens avis.

Powered by Labrador CMS