For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Funn av E. coli-bakterier i kalkunkjøtt

Mattilsynet har oppdaget antibiotikaresistente E. coli-bakterier i kalkunfileter på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

– Resultatene er bekymringsfulle. Vi vet ikke hvordan disse resistente bakteriene har kommet inn i fjærfeproduksjonen i Norge, sier assisterende tilsynsdirektør Ole Fjetland i Mattilsynet.

Mattilsynet har funnet bakteriene i omtrent halvparten av kalkunfiletene de har testet i sitt overvåkingsprogram for antibiotikaresistens. Bakteriene dør når kjøttet varmebehandles riktig.

* Les også: Selger halal-kylling som vanlig kylling i Norge

Powered by Labrador CMS