For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

BLACK WEEK TILBUD 10 uker - 10 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

GRØNN HVERDAG: Sist uke pakket ansatte ved Stavanger bispedømmekontor 90 miljøvennlige handlenett fra Grønn hverdag fulle med bøker (Grønn kirkebok), informasjonsbrosjyrer og annet som ble delt ut til alle menighetene i bispedømmet under medarbeiderdagen i St. Petri kirke torsdag.

Grønn menighet eller miljøfyrtårn

Hva er forskjellen på en grønn menighet og miljøfyrtårn?

Publisert Sist oppdatert

En grønn menighet vil omsette det globale miljø- og rettferdsengasjementet til konkrete tiltak i sin menighet og sitt lokalsamfunn. Ut fra det setter de i gang tiltak for bedre miljø og mer rettferdig fordeling, lager en enkel plan for arbeidet, utpeker en miljøkontakt og dannet en arbeidsgruppe som følger opp tiltakene. 25 grønne tiltak (forholdsvis enkle) er det som må til for å bli grønn menighet, og menighetene benytter seg av verktøyene «Miljøsteget», plakaten «Vår grønne menighet» eller «Miljøfyrtårn» – materiellet for å arbeide systematisk med sin egen praksis.

Miljøfyrtårn er en ordning administrert av Stiftelsen Miljøfyrtårn med støtte fra Miljøverndepartementet. Virksomhetene sertifiseres etter et sett miljøkrav, hvor noen krav er felles for alle virksomheter, mens noen krav er spesifikke for hver enkelt «bransje». Til nå er det utarbeidet 64 slike bransjekrav. Menigheter og kirkelige fellesråd har egne bransjekrav. Et eget bransjekrav for gravlunder og kirkegårder er også på vei.


Powered by Labrador CMS