Hårfint tap for de røde i Bergenhus KrF
Tirsdag ble det to blå delegater i Bergenhus KrF, de røde manglet bare en stemme for å få en delegat. Finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein, er skuffet.
Bergenhus KrF sender to delegater til fylkesårsmøtet. På forhånd hadde Bergenhus KrF bestemt og informert om at hvis den ene eller den andre siden fikk over 60 prosent av stemmene ville de få begge av lokallagets to delegater.
Tirsdag kveld ble det bestemt at begge delegatene fra Bergenhus KrF vil være blå.
– Det var en skuffelse
Blant de 48 oppmøtte stemte 60,4 prosent blått, og 39,6 prosent rødt.
Finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein, sier til Dagen etter møtet at han er skuffet.
– Ja, det var en skuffelse, det må være lov å si. Det er åpenbart. Jeg tror vi kan få viktig gjennomslag for god KrF-politikk ved å samarbeide med Senterpartiet og Ap, sier han.
Utrolig jevnt
Ulstein sier det er synd at et så stort mindretall går fra møtet uten å føle at de har noen form for representasjon på fylkesmøtet.
– Spesielt når det er så tydelig engasjement, jevnt løp og med tanke på å ivareta engajsmenet blant dem som var der, men det må vi bare stå i, sier Ulstein.
Han sier medlemsmøtet var helt fullt, noe Bergenhus KrF ikke ser så ofte. Alternativet om å bli værende i opposisjon fikk noen få stemmer i første valgomgang. I andre valgomgang ble det endelig resultatet avgjort.
– Det var overraskende godt oppmøte, og som sagt utrolig jevnt fordelt. Tre personer ønsket å være i opposisjon slik vi er idag, så det var en mindre gruppe enn det jeg hadde forventet i utgangspunktet. Det viser tydelig at folk ønsker en avklart situasjon om veivalg, sier han.
– Det er noen paradokser her
– Jeg tar for gitt at vi ikke går inn i en regjering der «K-ene» våre blir droppet. Om det er K-Rle. K-en i skolegudstjeneste. K-en i Søndagen. K-en i kontantstøtte. K-en i det livssynsåpne samfunnet der troen gis nødvendig og viktig rom. At friskoleforliket ikke blir klusset til. Områder som begge sider har gått langt i å frede. Her stoler jeg på Olaug, Kjell Ingolf og Knut Arild. Er heilt overbevist at partiledelsen uansett ikke vil gi seg på dette - uavhengig av sidevalg, sier Ulstein, og legger til:
– Med det som bakteppe savner jeg likevel, både i dette medlemsmøtet, og på andre arenaer. Argumentasjon fra de som ønsker å gå mot høyresiden knyttet til de gode mulighetene for samarbeid i klimapolitikken, flyktning- og integreringspolitikken, fordelingspolitikken der vi skal arbeide for å bekjempe fattigdom og utjevne forskjellene i samfunnet, polariseringen som brer om seg mer enn noen gang eller utenforskapet også i vårt eget land. Heller ingen som har argumentert for at det er nettopp mot Høyre vi finner det gode samarbeide for å løfte personer med utviklingshemming, sikre de arbeid, bolig og muligheter på lik linje med alle oss andre. Det er noen paradokser her.