Hedmarktoppens trofaste tjener
Kari Armann-Syversen (74) har ansvaret for hele utearealet på Hedmarktoppen. – Jeg har holdt på med dette i 45 år og vil fortsette så lenge jeg har helsen i behold, sier hun.
Det er ingen liten jobb for den spreke 74-åringen. Ugress skal lukes, plattinger skal renses og blomsterbed skal vedlikeholdes.
– Det jeg gjør er det ingen andre som gjør. Det ser jeg på som en stor tjeneste. Jeg har lovet far at jeg vil holde på med dette så lenge jeg klarer, sier Kari Armann-Syversen.
Se hva som skjer i kristen-Norge i sommer: Stevneguiden.no
Viser frem Hedmarktoppen
Hun er en av de få som har vært med på alle sommerstevnene på Hedmarktoppen siden 1954. Det var faren hennes, Ragnvald Frøyshov, som i 1953 ble henstilt av styret for pinsevennene å finne et fast stevnested.
Sommerstevnene var siden 1934 blitt arrangert i forskjellige byer. Det siste sommerstevnet før Hedmarktoppen ble kjøp var på Greveløkka i Hamar i 1953.
– Jeg husker at jeg den sommeren hadde jobb med å trille gjestene og bagasjen til stevnet på sykkel. Jeg fikk betalt 1. krone for hver tur. Den gangen hadde vi ikke biler som i dag, smiler Kari.
Det var også det året Ragnvald Frøyshov tok med seg hele forsamlingen og gikk opp til Hedmarktoppen for å vise frem stedet han hadde funnet.
– Han hadde funnet stedet gjennom at han pleide å komme hit i tunge stunder for å be. På den måten kom han også i kontakt med gamle Juliet her nede på gården, som hadde gitt stedet videre til sin datter. Hun hadde lenge bedt om at noen troende måtte komme hit, forteller Kari.
Kort tid etter ga styret sin fullmakt til å forhandle om å kjøpe stedet Ragnvald hadde kastet sine øyne på.
– Det kom stadfestelser både i tunger og tydning at dette var riktig sted, forteller Kari.
1. mars 1954 ble Hedmarktoppen kjøpt. Pristaksten var på kroner 150.000,-.