Her må kristne velge mellom tro og mat
Lokale myndigheter i mange land nekter kristne innbyggere hjelp under korona-epidemien med mindre de fornekter sin tro.
Det skriver den kristne nyhetsleverandøren Premier.
Den britiske avdelingen til organisasjonen Open Doors, som følger situasjonen til forfulgte kristne verden rundt, sier at de har blitt «oversvømmet» med rapporter fra kristne over hele verden som blir bedt om å gi avkall på troen sin i bytte mot nødhjelp i forbindelse med utbruddet av Covid-19.
Ultimatum
Kristne fra mange land, inkludert Bangladesh, India, Sudan og Malaysia, sier de blir stilt overfor et ultimatum.
Jan Vermeer, kommunikasjonsdirektør for Asia i Open Doors International, sier til Premier Radio at de har blitt nedlesset med rapporter om kristne som forteller at deres myndigheter bare ville gi dem mat hvis de konverterer tilbake til sin opprinnelige tro.
– Mens noen faktisk har konvertert tilbake til den dominerende religionen i landet sitt, har andre vurdert selvmord, forteller Vermeer.
Sørøst-Asia
Pastor Sam, som koordinerer Open Doors arbeid i Sørøst-Asia, sier at folk på landsbygda i Bangladesh ikke kan overleve uten nødhjelp fra storsamfunnet.
– Folk kan dø eller komme til å konvertere tilbake til islam hvis de ikke har midler til å overleve, sier han.
I mellomtiden sier Open Doors at kristne konvertitter i Sudan blir rammet av sult og hjemløshet under nedstengningen av samfunnet med mindre de vender tilbake til islam.
Vest-Sudan
En pastor i Vest-Sudan, som ikke kan navngis av sikkerhetsmessige årsaker, forklarer situasjonen slik:
– Kristne med muslimsk bakgrunn må være helt selvhjulpne fordi de ikke får støtte fra familien, stammene eller samfunnet på grunn av sin kristne tro, sier han.
– Men fordi folk ikke er i stand til å jobbe under nedstengningen, har de heller ikke penger til mat og opplever å bli kastet ut av hjemmene sine fordi de ikke kan betale husleien.
– Når kristne konvertitter ber om hjelp fra sitt muslimske lokalsamfunn, blir de fortalt at de må si fra seg kristendommen hvis de vil bli hjulpet. Det er en tragedie, påpeker pastoren.
Vanskelig å takle
Jan Vermeer sier til Premier at dette ikke er en lett sak å takle, ettersom forfølgelse av kristne er dypt rotfestet i noen samfunn.
– Vi må appellere til myndighetene i disse landene om at de tar hensyn til dette. Men det er virkelig dypt inngrodd i deres kulturer, så det er veldig vanskelig å endre. Og spesielt i avsidesliggende landsbyer der trenger de virkelig grunnleggende forandringer.
I Malaysia fikk en gruppe kristne studenter beskjed av den lokale moskeen om at de måtte omvende seg til islam ved å si Shahada-bønnen, for å motta mathjelp fra staten under epidemien.
Vermeer ber kristne om å gå i forbønn for at humanitære organisasjoner kan få mere matvarer som de kan distribuere til de som blir diskriminert.