For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

NATTVERDBRØD: Oblatbakeriet på Lovisenberg i Oslo er den store leverandøren av oblater til bruk i Den norske kirke.

Herrens legeme skal fortsatt være glutenfritt

– Ikke avgjørende hvordan brødet framstilles, sier Bispemøtet i Den norske kirke.

Publisert Sist oppdatert

En årelang diskusjon om glutenfrie nattverdbrød i Den norske kirkes gudstjenester er ved veis ende.

Saken er behandlet i prestisjetunge fagorganer og diskutert offentlig siden det i 2014 ble satt søkelys på hva oblatene inneholder.

Folkekirkens biskoper konkluderer: Dagens oblater, som er laget uten hvete, «er godt egnet til nattverdfeiring i Den norske kirke.»

Powered by Labrador CMS