For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

POPULÆRT: Vegetarprodukter blir mer og mer populært i Norge. Nå har en ekspertgruppe, nedsatt av Helsedirektoratet, sett nærmere på hvor sunne produktene er.

Hvor sunne er egentlig vegetar-alternativene?

Ekspertene undersøkte vegetarburgere og andre kjøtterstatningsprodukter.

Publisert Sist oppdatert

I butikkhyllene har det kommet stadig flere vegetarburgere og andre kjøtterstatningsprodukter. Men er de sunnere enn kjøtt? Vanskelig å si, mener ekspertene.

Etterligninger av kjøtt og kjøttprodukter er noe som har eksistert i flere hundre år. For eksempel som tofu, laget av soya, eller seitan, laget av hvetegluten. Men de siste årene har utvalget økt.

Produktene er plantebaserte, men i form kan de minne om pølser, burgere, karbonader, boller og farse eller deig. Er disse produktene sunnere enn pølser og burgere av kjøtt?

Powered by Labrador CMS