Ikke med på erklæring om kjønn og seksualitet: – Helt udramatisk
En lang rekke kristne organisasjoner og kirkesamfunn slutter opp om en erklæring om kjønn og seksualitet. Men to tradisjonelt konservative kirkesamfunn mangler.
En «felleskristen erklæring» om kjønn og seksualitet har vakt oppsikt den siste tiden.
Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) reagerte kraftig og kalte den «sårende».
Erklæringen slår blant annet fast at seksualiteten hører til i ekteskapet mellom én mann og én kvinne og at det kun finnes to kjønn.
«Å undervise barn og unge om at de kan være 'født i feil kropp' og at kjønn er 'flytende' er dypt problematisk», kan en blant annet lese i erklæringen.
Til nå har 36 kristne organisasjoner og kirker skrevet under på erklæringen, alt fra Norsk-katolsk bisperåd og misjonsorganisasjoner til Damer i Byen er med.
Fra før av er det kjent at Den norske kirke ikke er med. Norges største kristne kirkesamfunn ble heller ikke invitert inn, men det ble Misjonskirken og Frikirken Norge.
Likevel mangler kirkesamfunnene på listen over underskrivere.
Skal ta opp saken
Fædrelandsvennen fikk torsdag kveld opplyst at Frikirken skal ta saken opp i Synodestyret.
Initiativtaker til felleserklæringen, Øivind Benestad sa til Fædrelandsvennen at han håper Frikirken vil bli med.
– Vi vet at det har vært turbulens rundt denne saken i Frikirken, og jeg tar det ikke som en selvfølge at de blir med. Men de kan også bruke dette som en markering av sitt trosgrunnlag, sier han.
Synodeleder Tor Erling Fagermoen hadde ikke anledning til å besvare Dagens henvendelser mandag, men bekreftet at saken ikke er behandlet av synodestyret ennå.
«Udramatisk»
– Dette er helt udramatisk for Misjonskirken, sier Torben Joswig til Dagen
Han er stedfortredende generalsekretær i Misjonskirken Norge mens generalsekretær Siri Iversen er på tjenestereise.
Joswig forteller at kirkesamfunnet får mange forespørsler om å skrive under ulike opprop og at de er i en prosess med å se på hvordan de skal forholde seg til slike forespørsler.
Joswig avkrefter også at kirkesamfunnets manglende underskrift har å gjøre med den samlivsetiske debatten i Misjonskirken.