IMI-kirken fikk politiet på døren

Sivilkledd politi dukket tirsdag opp i IMI-kirken med krav om at papirløse Tita Abraham Mekonnen, som har jobbet i menighetens kantine de siste månedene, får sparken. – Hun fortsetter som før, skriver pastor Egil Elling Ellingsen på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

– De sa at Tita kunne jobbe ut arbeidsdagen, men ikke komme tilbake på jobb, sier pastor Egil Elling Ellingsen til NRK.

Dagen har tidligere skrevet om Tita Abraham Mekonnen fra Eritrea, som oppholder seg ulovlig i Norge og er nektet skattekort siden 2011.

I begynnelsen av februar fikk hun jobb i IMI-kirkens kantine.

– Jeg føler meg verdifull og er veldig glad, for jeg trenger jo inntekt. Nå håper jeg å klare meg selv, og er fylt av håp, sa Mekonnen til Dagen etter å ha blitt ansatt av Stavanger-menigheten.

– Fortsetter som før

Pastor Ellingsen mener situasjonen til Tita og andre papirløse flyktninger i Norge er uholdbar.

«Vårt spørsmål til politi og påtalemyndighet er om den loven de her håndhever er forenlig med norsk grunnlov og menneskerettigheter vi er forpliktet på. Om ikke disse har høyere rang. Inntil disse spørsmålene er besvart, fortsetter selvsagt Tita som før. Kampen for disse menneskene er alt for viktig til å gi seg nå», skriver han på Facebook.

«De som tror på makt i de foldede hender må gjerne folde dem litt ekstra for henne, og alle som vil uttrykke omtanke for henne på andre måter må gjerne gjøre det», avslutter pastoren i innlegget, som til nå har høstet over 200 reaksjoner.

Får støtte

Ellingsen er ikke den eneste som reagerer på dagens praksis knyttet til såkalte ureturnerbare asylsøkere, som det ifølge Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) finnes mellom 3.000 og 5.000 av i Norge for tiden. Tallene omfatter kun de som har bodd i landet i over fem år med denne statusen.

Stortingsrepresentant Geir Toskedal (KrF) opplyser overfor NRK at han vil ta saken opp med regjeringen.

– At IMI-kirken gjør som de gjør, viser deres hjertelag og deres mening om den humanitære situasjonen. Det har jeg forståelse for, sier han til kanalen.

Mekonnen kom til Norge via Etiopia for 18 år siden, men fikk avslag på søknad om opphold. Siden har hun blitt boende.

Powered by Labrador CMS