Indremisjonen søker utålmodige misjonærer
Indremisjonsforbundet konstaterer at det blir stadig flere misjonsområder i Norge. Organisasjonen satser derfor hardt på unge familier fremover.
Onsdag startet Indremisjonsforbundets (ImF) generalforsamling i Lyngdal. Der ønsker ledelsen å gjøre medarbeiderne bevisste på at de alle skal være misjonærer i Norge, da særlig steder der kristendommen ikke står like sterkt.
Generalsekretær Erik Furnes påpeker at organisasjonen vil ha tydelig fokus på dette frem mot år 2020.
- Jeg ønsker at det skal skje en mentalitetsendring, at vi ikke bare er mottakere som hører på god forkynnelse, men at vi mer aktivt er ute og planter nye menigheter og møter misjonsutfordringen som er i landet vårt, sier han.
Satser på unge familier
Furnes trekker blant annet frem Finnmark der det tradisjonelt har vært langt mellom kristne og små kristne forsamlinger, men påpeker at Norges nordligste fylke ikke er enestående.
- Det er stadig større og flere områder som er i samme situasjon i Norge, der det er langt mellom kristne og man har små forsamlinger. I det tradisjonelle nedslagsfeltet til ImF ser vi litt av den samme utviklingen, sier han.
Furnes forteller at ImF nå vil kjøre en langsiktig satsning for å sende unge familier til å bosette seg i områder der det er lite kristent arbeid.
Strategiplanen
Under denne ukas generalforsamling skal det fremlegges en strategiplan for organisasjonen frem til 2020.
- Hvor er ImF om syv år?
- Vi har satt fokus på fire punkter som vi tror er meget viktige i årene som kommer. Det handler om å være mer misjonale i hele vår tankegang. At vi er utålmodige etter å vinne nytt land, sier han.
Ressurskrevende
Generalforsamlingen foregår samtidig med høysesongen på Lyngdal Bibelcamp, og det er derfor ventet godt oppmøte i flerbrukshallen som ligger på skoleområdet til KVS Lyngdal. Om det blir like mange blant de utsendte fra ImF gjenstår ennå å se.
- Jeg er meget spent på oppmøtet blant dem, ettersom det har blitt kluss i systemet. Jeg vet ikke det endelige antallet før vi setter forhandlingsmøtet på torsdag, innrømmer Furnes.
Da Dagen var på besøk var flere medarbeidere i full sving, og en kran sørget for at det nødvendige lyd- og lysopplegget kom på plass. Indremisjonsforbundet innkaller til generalforsamling annethvert år, men det kan det nå bli en slutt på. Furnes påpeker at arrangementet er svært ressurskrevende, og håper nå at det blir vedtatt at generalforsamlingen heller finner sted hvert tredje år.
«Årets ildsjel»
For andre gang på rad avholdes kåringen «Årets ildsjel». Der kan folk nominere en kandidat som de mener har gjort en ekstra innsats i det lokale arbeidet, og vinneren offentliggjøres på fredag.
- Dette gjøres nettopp for å løfte frem at Indremisjonsforbundet handler om lokalt engasjement, driv og giv, og hvis dette engasjementet faller bort, så faller hele Indremisjonsforbundet, sier Furnes.