Ingen kø for å få tak i nytt Charlie Hebdo
Sju uker etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo er et nytt nummer av satiremagasinet i hyllene. Interessen er større enn før, men langt fra så intens som da spesialnummeret kom rett etter angrepet.
– På en time har vi solgt et tjuetall numre. Sist gang forsvant de 240 eksemplarene vi hadde på en time, sier en kioskselger ved stasjonen Saint-Lazare.
En annen selger sier at mens de som kjøpte utgaven i januar, gjerne tok med seg flere titall blader, så nøyer folk seg med ett eller to denne gangen.
Tilbake til hverdagen
Redaksjonen i satirebladet forsøker nå å finne tilbake til et normalt liv. Tiden etter at ti av bladets ansatte ble drept i angrepet 7. januar, har vært vanskelig.
– Vi måtte puste ut og ta en liten pause. Noen av oss, deriblant meg, måtte jobbe videre med det samme, men andre hadde bruk for mer tid, har sjefredaktør Gérard Biard tidligere uttalt til AFP.
Den siste utgaven sparker i alle retninger. Forsiden prydes av en karikaturtegning med både ekspresident Nicolas Sarkozy, lederen for Nasjonal front Marine Le Pen, paven og en jihadist med en kalasjnikov mellom tennene.
De er tegnet som en hundeflokk, der Le Pen ligner en Pitbull og Sarkozy en puddel, mens de jager en liten valp med et eksemplar av Charlie Hebdo i munnen.
Gresk minister
Bladet har blant annet intervjuet Hellas' finansminister Yanis Varoufakis, som i likhet med Charlie Hebdos redaksjon er solid plassert på den politiske venstresiden.
I intervjuet advarer Varoufakis EU-ledere mot å «røyke ut» Hellas' nye regjering ettersom han mener det vil kunne føre til mer rasisme og nasjonalisme.
– Dette sier jeg til mine motparter: Hvis dere tror dere vil tjene på å skyte ned slike progressive regjeringer som vår, bare noen få dager etter valget, da bør dere frykte det verste.
Millionopplag
Onsdagens utgave kommer i 2,5 millioner eksemplarer, mens bladet fra «de overlevende» én uke etter angrepet ble trykket i 7 millioner eksemplarer.
Før angrepet hadde Charlie Hebdo et opplag på om lag 60.000.
Redaktør for den siste utgaven er Laurent Sourisseau, en tegner som ble såret i terrorangrepet og som er kjent som Riss.
Bladet tar også for seg temaer som grådighet, aksjemarkedet, en fransk organisasjon som kjemper mot homofili og TV-kanalen BFM, som er blitt anklaget for gjentatte brudd på etiske retningslinjer under dekningen av terrorangrepet.