Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Ingen narkotikaselgende utlendinger trengte asyl

Ingen av de 283 utlendingene som er pågrepet i innsatsen mot åpne rusmiljøer i Oslo i 2014, har fått innvilget sin asylsøknad. Mange kriminelle misbruker asylinstituttet, sier politiet.

– Asylsøkere som pågripes i forbindelse med innsatsen mot åpne rusmiljøer har nesten aldri beskyttelsesbehov. Dette er personer som misbruker asylordningen og er lite representative for asylsøkere flest. Derfor hurtigbehandler vi disse sakene, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Aftenposten.

Av 283 ble 86 uttransportert, men kun et fåtall ble sendt til hjemlandet. Rundt en tredel av de uttransporterte har også blitt uttransportert tidligere, ifølge en ny rapport. I rapporten fremgår det også at mange blir pågrepet flere ganger, og at bare et fåtall av de pågrepne faktisk blir fengslet for kriminaliteten de har begått.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De misbruker asylinstituttet, og stigmatiserer den store gruppen som kommer hit uten å drive med kriminalitet, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til avisen.

Les også
Ber Norge stoppe retur av kristne til Nord-IrakKristne kaldeere
Les også
Taliban-minister kastet ut av Norge i all hemmelighet
Les også
Sender Norge Firasat i døden?
Les også
Firasat fengslet i SpaniaIslamkritiker
Les også
UDI vil plassere asylsøkere i brakker