FLYTTET TIL NARVIK: Inger Cicilie hadde ikke planer om å flytte nordover. En forespørsel fra en venninne satte henne på nye tanker.

Inger Cicilie flyttet for å studere et sted med få kristne

22-åringen hadde aldri tenkt hun skulle studere i Narvik.

Publisert Sist oppdatert

I disse dager får mange kommende studenter svar på sin søknad på høyere utdanning. Inger Cicilie vil oppmuntre flere kristne studenter til å tenke utenfor boksen i valg av studiested.

Inger Cicilie, som senere skal arbeide som utsending i sensitive områder og derfor ønsker å skjule etternavnet, hadde sett for seg en helt vanlig studietid i Trondheim. En forespørsel fra en venninne skulle endre planene:

– Hun skulle flytte til Narvik, og spurte om jeg kunne være med og be om at flere skulle bli med dit, sier 22-åringen fra Verdal.

Ba for kristne til Narvik

Inger Cicilie ville være med å be, men forteller at hun selv ikke hadde lyst til å flytte dit. Etter hvert opplevde hun at Gud la Narvik på hjertet hennes.

Byen har få kristne, og Inger Cicilie ville bety noe for de som ikke kjenner Jesus der.

Hun kom i kontakt med pastor i Narvik Misjonskirke, Ingrid Lindberg. Pastoren kunne fortelle om en menighet i vekst, hvor mange uten kristen bakgrunn kommer på gudstjenester.

Dette gav den tidligere bibelskoleeleven mer lyst til å dra, og til slutt bestemte hun seg. I august 2022 flyttet hun til Narvik for å begynne på sykepleiestudiet.

Narvik Misjonskirke

22-åringen har nå bodd i Narvik i et år. Til høsten flytter venninnen hun har bodd der sammen med, og Inger Cicilie er spent på hvordan det vil bli videre:

– Det har vært veldig viktig å ha hverandre og det åndelige fellesskapet sammen. Jeg stoler på at Gud vil gi meg det jeg trenger, også for det neste året, forteller hun.

Sykepleierstudenten sier at hun har savnet å ha et miljø med flere kristne på egen alder, men at Narvik Misjonskirke har hatt stor betydning for henne. Hun beskriver dem som familie.

EN KIRKE I VEKST: Narvik Misjonskirke er en flergenerasjonsmenighet.

– Vi kan få være forbilder for ungdommer, og har eldre vi kan lære av, forteller hun om flergenerasjonsmenigheten.

Inger Cicilie legger til at hun allerede gleder seg til å komme tilbake over sommeren.

Ut av kristenbobla

For sykepleiestudenten har det vært lettere å ta steget ut av kristenbobla i Narvik. Hun vil gjerne oppmuntre flere unge til å velge studiesteder med få kristne, men mener ikke det er noe alle kristne studenter skal gjøre:

– Uansett om man bor i Oslo eller Narvik, vil det alltid være mennesker som trenger å høre om Jesus. Det viktigste er å la Gud bruke deg der du er, sier 22-åringen.

Tidligere har Inger Cicilie hatt et år på Gå Ut Senteret bibelskole i Trondheim. Hun sier at året der har utrustet henne til tjenesten i Narvik.

Et bønnesvar

Pastor i Narvik Misjonskirke, Ingrid Lindberg, forteller at menigheten lenge hadde vært i bønn for flere kristne studenter til byen. Det siste året har de vært en gruppe på 6-8 kristne studenter som har møttes til studentgruppe hjemme hos et par fra kirken.

– Å få kristne studenter til byen betyr kjempemasse. De kommer med en glød og iver som smitter over på menigheten, forteller Lindberg.

PASTOR: Ingrid Lindberg er takknemlig for kristne studenter som velger å flytte til Narvik.

Som menighet ønsker de å være «et veksthus» hvor studentene kan få noe som de også kan ta med seg når de flytter videre.

Lindberg beskriver hvordan menigheten tar vare på studentene ved å invitere dem hjem, og å inkludere dem i det de gjør som menighet. Studentene kan få prøve seg på alt fra barnearbeid til forkynnelse:

– Her trenger de ikke gå på audition for å være med i lovsangsarbeidet, sier pastoren og ler.

Opplever vekst

Lindberg sier de ønsker flere kristne studenter til byen, som kan være lys og salt på universitetet. Hun legger til at det kan være en tøff overgang for mange, og trekker frem styrken i å være en gjeng som bestemmer seg å flytte oppover sammen.

– Reklamerer dere for å få flere kristne studenter til Narvik?

– Vi har vært dårlige på det, sier Lindberg.

Hun legger til at de ikke har hatt noen stillinger i menigheten eller studentkollektiv å tilby studentene, selv om hun mener Narvik er et flott sted å bo med unike muligheter for friluftsliv. Pastoren har nå fått troen på å fortelle historiene om veksten de opplever i Narvik Misjonskirke.

– Hva skjer i Narvik Misjonskirke?

– Vi har opplevd en vekst i mange år, hvor vi når ut til vanlige folk i Narvik som ikke har et forhold til kristen tro fra før av, forteller Lindberg.

På gudstjenestene samler de over 100 mennesker, og stort sett hver gang kommer det noen som ikke er kristne, sier pastoren.

Vil støtte kristne studenter

– Mennesker er ulike og har ulike kall, og når unge mennesker slik som her flytter til Narvik eller andre steder, vil vi være med å støtte dem så de kan være tydelige på troen sin der de er, forteller assisterende generalsekretær i Laget, Anne Lin Hynnekleiv.

ANNE LIN HYNNEKLEIV: Assisterende generalsekretær i Laget sier de vil støtte de som har flyttet steder med lite kristent fellesskap.

Organisasjonen har lagsansatte i hele landet, og har i nyere tid økt staben for å kunne være flere steder fysisk. Hynnekleiv forteller at de kan hjelpe til med å starte opp skolelag eller sette kristne i kontakt med andre troende de hvor de er.

Hun trekker frem viktigheten av å ha et åndelig hjem, som en menighet. Laget jobber tett med over 200 partnermenigheter i landet.

– Alle trenger vi et miljø og andre kristne rundt oss. Vi oppmuntrer alltid unge til å finne seg et kristent nettverk, understreker Hynnekleiv.

Powered by Labrador CMS