Josef (30) sluttet som pilot for å jobbe med manns-konferanse
– Jeg ble så berørt at jeg måtte engasjere meg, sier den nye lederen for «Guds Mann».
Han skulle opprinnelig sittet i cockpiten akkurat nå og styrt et fly mot en eller annen rullebane på kloden.
I stedet forbereder Josef Moberg (30) seg på å lande sin første «Guds Mann»-konferanse i Jesus Church i Oslo.
Konferansen ble holdt mellom 10.-11. november.
Fremtidsplanene til den utdannede piloten tok en brå vending etter at han ble invitert på mannskonferansen som deltaker i fjor.
Opplevelsen ble sterkere enn han hadde sett for seg.
– Jeg ble så berørt av innholdet og hele pakka at jeg måtte engasjere meg, sier Moberg til Dagen.
Da leder for Jesus Church og grunnlegger av Guds Mann, Stephan Christiansen, spurte om han kunne tenke seg å bli en del av administrasjonen – og samtidig lede konferansen – sto han overfor et tøft valg.
– Det var en indre drakamp og jeg ba mye til Gud. Jeg bestemte meg for å la meg lede av Ham, sier 30-åringen.
Kjente en dyp fred
Moberg takket nei til pilot-yrket og har det siste året jobbet i administrasjonen til Jesus Church og sittet ved spakene til Guds Mann-konferansen.
– Jeg har kjent en dyp fred siden jeg tok den beslutningen. Ja, jeg ofret noe, men har fått så mange velsignelser tilbake. Nå vil jeg at så mange menn som mulig skal få oppleve de samme åpenbaringene som jeg fikk, sier 30-åringen.
Å sette sin egen rolle som mann, ektemann og snart nybakt far i en bibelsk kontekst, merket han at hadde en positiv effekt på hverdagen.
– Menn er kalt til å gå foran, med ydmykhet og omsorg for de rundt oss. Vårt ansvar som familieoverhode er unikt og krever at vi er offensive. Samtidig skal alle avgjørelser tas med både kjærlighet og gudsfrykt. Jeg tror mange menn har godt av å bli utfordret på å være ansvarsfulle, ikke forbli passive, sier Moberg.
Han mener ord som «likestilling» og «kjønnsbalanse» kan bli dratt ut av kontekst.
– Gud har et spesielt design for menn og kvinner. Tør vi anerkjenne det positive ved det, vil det føre til gode ekteskap og relasjoner, sier Moberg.
Fra Mandal til Oslo
Blant de 83 deltakerne som er påmeldt til Guds Mann finner vi Paul Reckmann.
Han har reist helt fra Norges sørligste by for å delta på arrangementet i Oslo sammen med elleve andre karer fra menigheten Sentrum Mandal.
– Vi kjente litt til Jesus Church fra før og tenkte dette kunne være en fin anledning for oss gutta å gjøre noe kjekt i fellesskap utenfor kirka, sier Reckmann til Dagen.
Blant de tolv karene er yngstemann i 20-årene og eldstemann i 60-årene.
Reckmann tror menn i alle aldre har godt av å lære hva Bibelen sier om mannsrollen.
– I vårt likestilte samfunn er det lett at mannen blir satt litt i skyggen. Selv om kvinnefrigjøringen har vært kjempepositiv, må vi ikke samtidig glemme kapasiteten menn sitter på, sier han.
Sterke og sårbare
Sørlendingen har tre barn og nummer fire er på vei.
Han ønsker å ha Jesus som sitt største forbilde i rollen som pappa.
– Jesus er en ansvarsfull byrdebærer. En som ikke rømte fra ansvar men som tok det på seg. En slik mann vil jeg være for min kone og mine barn.
– Men Jesus var fullkommen og uten synd. Blir det ikke å stille for høye krav til mannen å sammenligne seg med Jesus?
– Det er her jeg tenker at mannskonferanser kommer inn som viktige arenaer. Et sted hvor vi, sammen med andre kristne menn, kan finne gode og sunne måter å leve ut rollen som sterke Gudsmenn.
Familiefaren understreker at sterk ikke er ensbetydende med usårbar. Nylig opplevde han å miste sin egen far.
– Til og med Jesus gråt, står det i Bibelen. Å vise sårbarhet tror jeg må til for å vokse og lære. Jeg er forberedt på å være det denne helgen, sier Paul Reckmann.
Vil se flere manns- og kvinnekonferanser
Dagen har tidligere skrevet om samfunnsdebattant Jarle Mong som har hatt glede av mannskonferanser og som ser tendenser til en «mannsvekkelse».
Josef Moberg vil ikke bruke samme ord, men opplever i likhet med Reckmann at Guds Mann har truffet en nerve i tiden.
– Betydningen av å investere i kristne menn og reise dem opp er absolutt til stede. Det handler ikke om at menn skal bli dominerende, men å forløse det potensialet og det kallet Gud har gitt oss, sier han.
At det også dukker opp flere ulike manns- og kvinnekonferanser mener han bare er positivt.
Guds Mann Vest ble for andre året arrangert i Bergen tidligere i november. Han håper veksten fortsetter.
– Vi støtter alle former for initiativ til å løfte frem både menn og kvinners gudegitte roller. Jo flere jo bedre, sier Josef Moberg.