For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

SENTRALE: Noen sentrale personer under jubileumshelgen, fra venstre Odd Borgestrand (formann i jubileumskomiteen), André Hansesætre, Karoline Radich (representanter for ungdommen), Marianne Huse (styremedlem) og Ole Johannes Egeland, (styreleder for Fangekassa). I bakgrunnen, til venstre, den nye møtehallen.

Jubelsommer på landets største bibelcamping

Det er i år 25 år siden Fangekasa bibelcamping ble etablert. I helgen ble jubileet feiret med innvielse av en ny møtehall med plass til 500 mennesker.

Publisert Sist oppdatert

Etter en tøff uke med hele 82 registerte syke på grunn av E. colibakterier – og mye presseomtale – var alt over i helgen.

– Fangekasa er som et eventyr, smiler Ole Johannes Egeland og Odd Borgestrand, henholdsvis styreleder og formann i jubileumskomiteen for landets største bibelcamping, i Aremark kommune, nord for Halden.



– Umulig tiltak

– Fangekasse ligger helt i utkanten og egentlig skulle det ikke vært mulig å etablere en slikt tiltak her. Men det er kanskje derfor det har gått så bra, sier Egeland, og forklarer:

– Plassen ligger ved den idylliske Aremarksjøen i Haldenvassdraget og naturen her er fantastisk. Det er også miljøet og fellesskapet, over generasjonene. Derfor kommer folk igjen hvert eneste år.

Fangekasa var et skogsområde med en liten jordlapp og tett skog omkring. I dag er stedet et stort og omfattende misjonssenter i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) – med en rekke hytter og hus, en campingplass med godt sanitæranlegg, og en stor kafeteria. I fjor måtte møteteltet gi tapt for vær og vind. Men allerede i år står en ny møtehall på plass.



Mye dugnad

– Det er takket være et fantastisk dugnadsarbeid at Fangekasa har blitt det misjonssenteret det er. Poenget er at vi ikke skal belaste misjonsbudsjettet, men heller tilføre midler til misjonsarbeidet, sier Egeland.

– Derfor må vi hele tiden ha oversikt over økonomien og ikke bruke mer til investeringer enn vi har penger til.

For å drive Fangekasa er det kun en ansatt i halv stilling. Resten av arbeidet utførers på dugnad.

Forberedelse og gjennomføring av bibelcampingen, møter for alle aldersgrupper, turer, aktiviteter, kafeteria, vaktmannskap er bare noen av de funksjonene som frivillige utfører.

– Dette er et kjempedugnadsprosjekt, hvor folk – langt utenfor NLM – stiller opp, påpeker Borgestrand, som er en av de mange faste dugnadsarbeiderne hvert år.

– I år regner vi med at mellom 10 og 15 tusen mennesker besøker stedet. I år har oppslutningen vært større en noen gang, tilføyer han.



Trenger flere hytter

– Hva med videre planer?

– Et renseanlegg og flere hytter står på ønskelisten. Aldri har pågangen vært så stor på hyttene som i år. Det er rett og slett kø for å få plass. I tillegg er det fullt med campingvogner. Hele eiendommer er på 110 mål, så det er fortsatt muligheter for utvidelser, svarer Ole Johannes Egeland.


Powered by Labrador CMS