AFRIKA OG ASIA: Støtten skal sørge for å bedre levekårene for fattige mennesker som bor i land i Afrika og Asia. Illustrasjonsfoto: Fotolia

Jubler for milliardstøtte

– En enorm tillitserklæring, sier generalsekretæren i den kristne bistandsorganisasjonen som denne uken signerte en milliardavtale med Norad.

Publisert Sist oppdatert

Mandag annonserte paraplyorganisasjonen en ny avtale med Norad for de neste fem årene. Nå øker det faste tilskuddet fra 160 millioner til 186 millioner årlig. Det skal sørge for å bedre levekårene for fattige mennesker som bor i land i Afrika og Asia.

MIDLER: Fungerende generalsekretær i Digni, Elizabeth L. Walmann, gleder seg over de økte midlene, men er samtidig inneforstått med at det hviler et stort ansvar å formidle pengene fra sine partnere i de neste årene framover.

Vinn vinn

Dignis medlemmer og partnere jobber innenfor temaene helse, utdanning, miljø, fredsarbeid og næringsutvikling.

Dignis partnere er i hovedsak kirker i over 30 sørlige land. ­Organisasjonen har blant annet prosjekter i Kongo, India, Etiopia og Zimbabwe, for å nevne noen.

– Det at Digni får en økning, fører til at alle organisasjonene vi jobber med får en økning, sier hun.

Bistandsmidlene som kirkene gir til Digni-paraplyen, kommer kirkene til gode, ifølge Walmann.

– Kirkenes bistandsarbeid får økte midler, og det er klart at det gjør det mulig å utvide arbeidet med økte midler og få en kontinuitet i det arbeidet vi allerede har fra før, sier hun.

– Kontrolleres nøye

Hun mener norske givere kan stole på at bistandspengene kommer fram hvor de skal og forteller at det er stor konkurranse rundt bistandsmidlene. Hun sier kravene for kontroll og resultater øker for hvert år.

– Midler som gis til frivillige organisasjoner blir godt kontrollert og fulgt opp. Misjonsorganisasjoner driver kostnadseffektivt arbeid basert på stor frivillighet, sier hun.

Walmann har store forventninger for Dignis arbeid de neste årene framover.

– Vårt mål er å bidra i den globale dugnaden for å oppnå FNs 17 bærekraftsmål. Her står kirkene i en gunstig posisjon fordi de har folks tillit og er nærværende. De kan nå ut til de fattigste på landsbygdene i de fattigste landene vi jobber i, sier hun.

Den gang da

I 2016 sto Digni i fare for å miste en fjerdedel i statsstøtte, men regjeringen valgte å snu. Walmann forteller at Digni aldri har fryktet lignende kutt etter dette.

Powered by Labrador CMS