For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Vår Frue Maria av Sions kirke i Aksum, Etiopia, skal ifølge etiopisk tradisjon inneholde paktens ark. Foto: Neil McAllister, Alamy Stock Photo, NTB

Kirkemassakre i Etiopia

Det er med økende fortvilelse vi merker oss nyhetene fra Etiopia. Utviklingen er illevarslende.

Publisert Sist oppdatert

Etiopia er et elsket land blant mange norske misjonsvenner. Norsk Luthersk Misjonssamband og Det Norske Misjonsselskap har begge en lang historie i landet. Også andre norske aktører har et varmt engasjement. Fordi båndene er så sterke, gjør det inderlig vondt når en ser den kaotiske situasjonen som nå rammer land og folk.

Ekstra skuffende er det, fordi håpet var så sterkt etter at Abiy Ahmed ble statsminister i 2018 og lovet demokratiske reformer. I 2019 fikk han Nobels fredspris for å ha sluttet fred med Eritrea. Så kan man innvende at Nobelkomiteen i dette tilfellet delte ut prisen litt for kjapt. For Etiopia er ytterst komplisert. Fallhøyden for Abiy Ahmed var stor. Og mange vil si at det er nettopp det han har gjort: Falt. Eller rotet det alvorlig til.

Samtidig vet vi også at meningene er delte. Den etiopiske opinionen er sterkt splittet. Det foregår en beinhard kamp om sannheten på ulike plattformer, noe som ikke akkurat fremmer forsoningsviljen. Og som blant annet har rammet den norske professoren Kjetil Tronvoll gjennom drapstrusler.

Powered by Labrador CMS