Kirkeuka mot fred

Det er smakløst å ta Gud til inntekt for den anti-israelske agendaen.

Publisert Sist oppdatert

Temaet denne gangen er «Bygg fred, ikke murer».

Oppmerksomheten rettes spesielt mot den sikkerhetsbarrieren som Israel har bygd mot de palestinske områdene. I egenreklamen minner arrangøren om bibelverset fra Efeserbrevet 2:14 der det står om at Gud bryter ned murer.

Det underliggende budskapet er at Gud også skal bryte denne muren ned. Flere innslag markedsføres da også under tittelen «bønn mot muren».

Kirkeuka presenteres som et kristent arrangement. Sannheten er imidlertid at dette dreier seg om en sterkt politisert aksjon. Den er riktignok forsøksvis dandert, dekorert og kamuflert med bønner og bibelord, men uten at det hjelper så mye. Annet enn til å gjøre resultatet ganske så smakløst ved at Gud tas til inntekt for den anti-israelske agendaen.

Slik vi ser det seiler «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel» under falsk flagg. Navnet på den kirkelige aksjonsuken er sterkt misvisende. «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel» er ikke først og fremst opptatt av fred. I hvert fall ikke fred for Israel, slik navnet så misvisende gir inntrykk av.

Hvis kirkeaksjonistene hadde vært opptatt av fred og trygghet også for israelerne, så hadde man ikke så ensidig gått imot Israels sikkerhetsbarriere. Da hadde man også forklart hvorfor Israel så seg nødt til å bygge en mur eller et gjerde.

Det ble som kjent gjort for å skaffe kontroll med hvem som tar seg inn i Israel fra Vestbredden. Før fred kan oppnås er det nemlig helt nødvendig å få bukt med den palestinske terroren mot Israel. Den viktigste oppgave for enhver regjering er å skaffe sine borgere grunnleggende sikkerhet.

Dessverre er vi nå midt inne i en ny terrorbølge der palestinere angriper jøder med kniver og kjøretøy. Dagens situasjon er krevende, men tross alt mer håndterlig enn før sikkerhetsbarrieren ble reist fra 2003 og utover.

Den gang var det lite eller ingenting som hindret muslimske jihadister med selvmordsbelter fra å ta seg inn i israelske storbyer. I årene rundt tusenårsskiftet hørte selvmordsangrep mot busser, restauranter og folkemengder nærmest til dagens orden i Israel.

Det er et gledelig faktum at tallet terroraksjoner har minket betydelig etter at barrieren ble bygget. Mange menneskeliv er spart. Antallet familier som opplever å få sine kjære hjem i en kiste eller i rullestol på grunn av islamistisk terror har gått sterkt ned.

Vi er helt enig med den lokale Frp-representanten Trond Ellingsen fra Asker som her i Dagen på lørdag sa at om kirken virkelig var interessert i fred, så burde den heller be for muren enn imot den imot den.

Ellingsen omtaler seg selv som ateist. Men i denne saken har han likevel mer åndelig gangsyn enn både lederen i Mellomkirkelig Råd og store deler av det kirkelige lederskapet.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Powered by Labrador CMS