Forbudet mot ansiktsdekkende hodeplagg vil gjelde gjennom hele utdanningsløpet fra barnehager til universitet og høgskoler, og for både elever, studenter og ansatte ved utdanningssteder i privat og offentlig sektor. Forbudet vil også gjelde skolefritidsordning, leksehjelp og opplæring utenfor lærestedenes område, som for eksempel skoleturer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

KrFU refser moderpartiet for hodeplagg-forbud

Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU) mener moderpartiet feiget ut i kampen for religionsfrihet da de stemte for forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg.

Publisert Sist oppdatert

Det var KrF sammen med de tre regjeringspartiene og Senterpartiet som vedtok forbudet mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner mens undervisning pågår.

– Jeg mener KrF, som en av de største forkjemperne for religionsfrihet, burde være mer forsiktige med å stemme for den typen forbud, sier KrFU-leder Martine Tønnessen til Vårt Land.

Hun frykter at minoritetskvinner nå skal bli utestengt fra undervisningen.

– Det virker som at det politiske Norge, KrF inkludert, tror at de som går med ansiktsdekkende hodeplagg, går med det som andre går med caps eller lue. Men for dem som går med dette, er det en del av identitet og religion, og det er ikke noe man bare tar av og på som loven nå legger opp til at man skal, sier Tønnessen.

Hans-Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for KrF i Vest-Agder og medlem av utdannings- og forskningskomiteen, mener forbudet ikke er et brudd på religionsfriheten.

– Vi har stor respekt for praktisering av religionsfriheten, og plass til religion og tro i det offentlige rommet. Det kan stilles et spørsmål om hvorvidt ansiktsplagg er del av religionen, eller en kultur eller en skikk, sier Grøvan til avisen.

NTB

Powered by Labrador CMS