KRIK-veteran trekker seg etter samlivsvedtak
– Jeg er fryktelig glad i KRIK, men jeg har ikke samvittighet til å sitte i nytt landsstyre, sier KRIK-veteran Anne Mari Vadset.
Første helg i november har Kristen Idrettkontakt generalforsamling og det skal velges flere nye landsstyremedlemmer.
En av dem som først sa ja til å stå på valg, er Anne Mari Vadset. Hun er tidligere landsstyremedlem, ansatt, taler og mangeårig medlem i KRIK. Nå trekker hun sitt kandidatur til landsstyret.
Bakgrunnen for avgjørelsen er samlivsvedtaket landstyret i KRIK fattet i forrige uke. Da gikk organisasjonen inn for å åpne for at homofilt samlevende kan være ledere på leir.
– Tro og praksis stemmer ikke
Vadset har nå skrevet et åpent brev til valgkomiteen og landsstyret i KRIK Her begrunner hun sin avgjørelse.
Vadsets åpne brev kan du lese her:
– Hvorfor stiller du ikke fortsatt til valg for å kunne påvirke organisasjonen innenfra?
– Det er fordi jeg ikke har tro på det nye vedtaket som er fattet. Organisasjonen åpner opp for en praksis som er i strid med spillereglene. Derfor opplever jeg at jeg ikke har en reel mulighet til å påvirke organisasjonen i den retningen spillereglene antyder sier Vadset til Dagen og fortsetter:
Skuffet
KRIK-veteranen ble «veldig skuffet» da hun hørte om vedtaket og mener organisasjonen har landet på det dårligste alternativet.
– Hvis de hadde gått i én retning, hadde KRIK stått for noe. Da var det tydelig hvor de ville. Nå skaper det bare mye forvirring, sier Vadset.
Hun jobber til daglig som lærer på Bibelskolen i Grimstad, en skole eid av Normisjon.
– Hvordan blir din til tilknytning til KRIK fremover - vil du fortsatt være aktiv og tale på leir?
– Det blir spennende å se. Hvis jeg kan forkynne et klart og tydelig evangelium med frimodighet, gjør jeg gjerne det. Slik jeg leser vedtaket nå, tenker jeg at det kanskje blir vanskelig, sier Vadset.
– Mest fornuftige
Biskop av Tunsberg, Jan Otto Myrseth, synes intensjonen til KRIK-styret er god. Han har selv drevet et lokalt KRIK-lag og har barn som har vært engasjert i organisasjonen.
– Synes du vedtaket er godt?
– Jeg tror kanskje det er det mest fornuftige de kunne gjøre per i dag, sier Myrseth.
– Hva mener du med per i dag?
– Jeg kunne ønsker at de var enda tydeligere på at det er rom for alle i dette arbeidet, og at alle også kan ha oppgaver i denne organisasjonen, uavhengig av hvilke syn en står på.
Kompromiss
Myrseth understreker at KRIK er et møtested for troende mennesker som er glade i idrett, ikke et «forum med særlig ansvar for kirkens lære».
– Det er viktig for alle som skal vurdere sitt forhold til KRIK at de ser stort på det flotte formålet de har. En må være forsiktig med å gi noe signal som kan tolkes i en retning av at ikke alle er velkommen.
– Er du enig med KRIK om at ekteskapet mellom mann og kvinne er Guds gode ordning for samlivet?
– Jeg ville ikke brukt dem formuleringen. Den er for lukket for min del. Jeg ser på ekteskapet som Guds gode gave, konstituert av et offentlig inngått og anerkjent løfte om trofast og livsvarig, monogamt samliv. Det må være en frivillig, gjensidig og likeverdig relasjon mellom to som gir seg til hverandre, og de to må ta ansvaret for å ivareta den andre i gode og onde dager. På bakgrunn av en slik måte å tenke om ekteskapet på, finner jeg ikke å kunne avvise at også homofile kan ordne sitt samliv på grunnlag av vår norske ekteskapslovgivning.
– Tror du denne saken er ødeleggende for KRIK?
– Jeg håper at de med dette kompromissevedtaket kan komme seg igjennom dette uten skade, sier Myrseth og legger til:
– Organisasjonen driver et meget vellykket ungdomsarbeid, og jeg håper inderlig at kan ha vind i seilene fortsatt.