For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Kritikk: Vi tror kristne miljøer tjener på at det blir rettet kritisk søkelys mot det som blir sagt, skriver Dagens lederskribent. Illustasjonsbilde: James Emery/CC/Flickr

Kristen og kritisk

Hører disse to ordene overhodet sammen? Er en kritisk innstilling synonymt med å være skeptisk eller negativ? Jeg vil nesten si tvert imot, skriver Dagens lederskribent.

Publisert Sist oppdatert

Slik skulle det også være hos oss. Det er ikke greit når forkynnere sier noe som ikke er sant. Selv om de også sier mye som er sant. Og det å ha gode intensjoner er ikke det samme som å snakke sant. Vi skal ikke gjøre det til noe ideal å være vrangvillige, men vi bør ikke ta lett på det dersom våre egne prester, pastorer eller andre forkynnere presenterer en fordreid beskrivelse av sannheten fra talerstolen, scenen eller hvor det måtte være.

For kort tid siden kom boken «Kors på halsen? En innføring i livssynsjournalistikk» av NLA-førstelektor Hilde Kristin Dahlstrøm. Denne boken er å anbefale for alle som er interessert i kristne medier og sekulære mediers omgang med livssynsspørsmål (se anmeldelse i Dagen 23.04 og på dagen.no).

En av de mange spennende utfordringene med å jobbe i en kristen avis er å møte ulike menneskers forventninger. Hvis en sekulær avis stiller på en kristen konferanse har deltakerne gjerne andre forventninger til journalisten enn hvis det kommer en journalist fra Dagen. Og det er forsåvidt ikke helt urimelig. Det finnes gode grunner til å anta at en journalist i en kristen avis har bedre kjennskap til den aktuelle kristne sammenhengen enn en journalist fra en avis som ikke satser like mye på dette stoffområdet.

Powered by Labrador CMS