Kristne høyskoler kan miste statsstøtten

Dersom et statlig oppnevnt utvalg får gjennomslag for forslagene sine, vil åtte private høyskoler miste statsstøtten. Blant disse er to kristne høyskoler.

Publisert Sist oppdatert

En ekspertgruppe som på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet har gått gjennom tilskuddsordningen for private høyskoler, foreslår å stramme inn muligheten for å få statsstøtte.

Det kommer fram i en fersk rapport kalt «Med kvalitet som kriterium».

«Ekspertgruppen foreslår at høyskoler må være institusjonsakkreditert for å søke statsstøtte. Det betyr at private høyskoler som ikke er institusjonsakkreditert, men som har akkrediterte studietilbud, ikke lenger skal motta statsstøtte for disse studietilbudene. Ekspertgruppen ønsker ingen unntak, men en overgangsordning for institusjonene på fem år», heter det i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Dette kan bety at både Fjellhaug Internasjonale Høgskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi, som er blant de åtte institusjonene som i dag får tilskudd uten å være institusjonsakkreditert, mister all statsstøtte.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at han vil se nærmere på anbefalingene i rapporten, men at det er for tidlig å ta stilling til om de skal følges.

– Det er rimelig at vi tar en grundig gjennomgang av hvordan vi skal følge den opp, sier han om rapporten fredag.

Ekspertgruppen ble oppnevnt av Kunnskapsdepartementet 1. desember 2016, og består av prorektor Liv Reidun Grimstvedt ved Høgskulen på Vestlandet (leder), rektor Ingunn Moser ved VID vitenskapelige høgskole, divisjonsdirektør Marius Eriksen ved Handelshøyskolen BI, kontorsjef Ingunn Tepstad ved Bergen Arkitekthøgskole og student Stein Olav Romslo ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

*Du kan lese rapporten i sin helhet her

*Og her kan du se overleveringen av rapporten på nett-tv

Powered by Labrador CMS