INNVANDRERE: Gratis opphold for kristne innvandrere på norske bibelskoler er neppe aktuelt. Her er innvandrere på språkkurs i IMI kirken i Stavanger. FOTO: Ove Eikje

Kristne innvandrere får gratis bibelskole

Pinsekirken i Uppsala i Sverige tilbyr nå gratis bibelskole til innvandrere som er blitt kristne. Norske bibelskoler har ikke et slikt tilbud.

Publisert Sist oppdatert

– Behovet for mer bibelkunnskap er stort blant mange nye kristne innvandrere. Gud talte til meg om dette for flere år siden, og nå er jeg glad for at det blir virkelighet, sier initiativtager Harsha Disanayaka til svenske Dagen.

Det er omkring 35 elever som har meldt seg på, men det kan bli flere. Det tas imot nye i alle fall i den første måneden fremover.

Les også: 900 unge satser på bibelskole

Vil vurdere dette

– Gratis bibelskole er veldig bra, og det høres helt fantastisk ut, sier daglig leder Solvår Angelveit ved Acta bibelskole i Stavanger til Dagen.

– Jeg synes at dette er en kjempegod idé, som vi bør ta opp til vurdering. Vi har jo språkkurs i IMI kirken for innvandrere, og disse får etterpå tilbud om Alpha-kurs, legger hun til.

Selv om det er en god tanke med gratis bibelskole, er Angeltveit litt i tvil om dette er veien å gå.

– Det kan være litt demotiverende hvis det er helt gratis. Motivasjonen blir ofte større hvis de må betale litt selv, sier hun.

Generøst tilbud

Rektor Harald Nygaard ved Ansgar bibelskole i Kristiansand synes at tilbudet fra pinsekirken i Uppsala er veldig generøst.

– Jeg vet ikke om at noen norske bibelskoler tilbyr gratis opphold. Men det er mer slik at privatpersoner og menigheter støtter enkelte elever både med økonomi og botilbud, sier han.

Rektoren legger til at det ikke er aktuelt at Ansgar bibelskole skal tilby gratis opphold for noen elever.

– Det vil bli en stor forskjellsbehandling hvis for eksempel noen bodde gratis i elevhjemmet. Dette måtte i tilfelle de andre elevene subsidiere, sier Nygaard.

Arbeid blanthjemløse Ekteparet Fiona og Harsha Disanayaka har i flere år drevet et sosialt arbeid blant flyktninger i Uppsala. Mange har kommet til tro gjennom deres innsats.

– Vi gir hjemløse tak over hodet og sultne får mat, forteller han om gatemisjonen som i snart ti år har hjulpet mange til et mer meningsfullt liv.

Harsha tror at bibelskolen kommer til å bety mye, for han har selv erfart hvordan det er å være flyktning.

– De har en sterk hunger etter mer av Guds ord. Jeg kom selv som flyktning fra Sri Lanka i 2001, og ble kristen i Sverige, forteller han.

Alt er gratis

De ny kristne innvandrerne får alt gratis på bibelskolen, både undervisning, kurslitteratur og maten som leveres fra kafeen som Harsha driver.

– Vi begynner hver dag med et enkelt måltid. Siden blir det en bønnestund og lovsang før undervisningsdelen tar til, beretter han.

– Hvordan finansierer dere dette tilbudet?

– Vi er overbevist om at Gud sørger for det som trengs. Vi gjør dette i tro på at det finnes en større mening bak. Men det finnes ingen stor finansmann som betaler, så vi er takknemlige for alle som vil bidra, svarer Disanayaka.

Bibelskolens lærere kommer fra ulike forsamlinger i Uppsala, men også fra land som Tyskland, Finland, Norge, USA, Sri Lanka og India. Undervisningen deles likt mellom svensk og engelsk. Men dette er språk som ikke alle behersker.

– Derfor kommer vi til å oversette til svensk, engelsk, persisk, arabisk og kanskje noen flere språk, sier Harsha Disanayaka.

Powered by Labrador CMS