For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

KJØP

Kvinner tror ikke selv de har mulighet til å bli forfremmet i arbeidslivet. Her er fire som har klart det, f.v.: Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, Kristin Skogen Lund (leder i NHO) og Gerd Kristiansen (leder i LO)

Kvinner mener de ikke kan bli forfremmet

Over halvparten av landets kvinnelige arbeidstakere tror ikke de har muligheter til å bli forfremmet. Det viser en undersøkelse som Arbeidsforskningsinstituttet har utført for YS og YS-forbundene.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen utføres hvert år blant over 4.000 organiserte og uorganiserte arbeidstakere i hele landet. Årets tall som forelå fredag morgen viser at over halvparten av kvinnene er enten uenige eller sterkt uenige i at de har store muligheter for forfremmelse.

– Disse tallene er nok sammensatte, men vi må ta dem på alvor, for de beskriver viktige forhold i arbeidslivet. Det kan være at noen kvinner svarer basert på at de ikke tror de har mulighet for forfremmelse. Tross en slik feilmargin er tallene såpass signifikante at vi ikke kan avfeie problemstillingen, sier Arnfinn Korsmo, 1. nestleder i YS-forbundet Negotia.

56 prosent av kvinnene i alderen 45-59 år er enten uenige eller sterkt uenige i at de har mulighet for forfremmelse. 53,2 prosent av kvinnene mellom 30 og 44 år svarer det samme, mens 52,9 prosent av kvinner mellom 15 og 29 år oppgir samme svar.

Powered by Labrador CMS