HILLSONG AUSTRALIA: Megakirken avviser anklagene som framsettes mot den i den australske versjonen av 60 minutes.

Kvinner står fram med nye anklager mot Hillsong

I en fersk TV-dokumentar står to kvinner fram med anklager om seksuelle overgrep i menigheten. Hillsong kaller innslaget «uetisk journalistikk».

Publisert Sist oppdatert

Australske «60 minutes» er et prisvinnende dokumentarprogram som har gått på australske TV-kanaler i mer enn 40 år.

Helgens program hadde fått tittelen «Hillsong Hell» (Hillsong-helvetet) og handlet om to kvinner som skal ha blitt utsatt for overgrep av andre medlemmer av menigheten.

«Katherine» (fiktivt navn) sier at hun ble voldtatt av et medlem i menigheten, mens Anne Crenshaw sier at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep fra lovsangslederen Jason Mays. Han skal ha befølt henne i et privat selskap i 2016.

Dømt for seksuell handling

Begge kvinnene hevder at menigheten ikke tok anklagene deres på alvor da de ble framsatt til lederskapet.

I sistnevnte tilfelle skal det ha tatt fem måneder fra Crenshaw sa i fra før menigheten tok saken videre til politiet.

Lovsangslederen svarte bekreftende på skyldspørsmålet da saken kom for retten i Penrith i vestlige Sydney i januar 2020. Han ble dømt for å ha utført seksuell handling og fikk to års prøvetid og obligatorisk rådgivning.

På tross av dommen fikk Jason Mays komme tilbake til sin posisjon i Hillsong etter en pause på 12 måneder.

Drakk seg sanseløs

Til det kristne nettstedet Eternity News forsvarer Mays seg med at han var 24 år gammel da episoden skjedde, og at han hadde drukket.

– For første gang i mitt liv lot jeg meg selv bli full da jeg var på besøk i huset til en venn, og jeg mistet selvbevisstheten. Jeg var ikke klar over dette i de påfølgende tre årene, men i min zombie-aktige tilstand tråkket jeg over streken med Anne Crenshaw, sier han i en sak som ble publisert på lørdag.

Hillsong: – Uetisk journalistikk

Hillsong svarte mandag på anklagene i et langt innlegg på sin nettside. De avviser framstillingen i dokumentaren og sier at reportasjen «var feilaktig, sensasjonalistisk, ubalansert og svært uetisk journalistikk».

Hillsong avviser anklagene punkt for punkt. Menigheten sier at de undersøkte sakene så fort de fikk de i hende.

«På ikke noe tidspunkt ble hun (Anne Crenshaw) oppmuntret til å avstå fra å levere en formell klage eller å ta rettslige steg. Det var også Hillsong som rapporterte hendelsen til politiet», skriver menigheten.

Menigheten vedgår at Jason Mays fikk bli i staben. De begrunner det blant annet med at retten la vekt på overtrampets lave alvorlighetsgrad, og fordi andre som var tilstede da det hendte ikke fullt ut støttet Crenshaws versjon av hendelsen.

Hevder kvinnen ikke ville samarbeide

I det andre tilfellet hevder menigheten at de straks tok kontakt med offeret så fort hun hadde fortalt i sosiale medier hva hun var blitt utsatt for.

I løpet av møtet med «Katherine» ville hun ikke oppgi hvem overgrepsmannen var og heller ikke når det skal ha skjedd.

«Vi kan ikke tvinge noen til å samarbeide med oss eller politiet», skriver Hillsong.

Powered by Labrador CMS