Mangfold står sentralt når pinseledere endelig kan samles igjen
På talerlisten til Pinsebevegelsens årlige lederkonferanse Led 23 står kvinner, menn, unge, gamle, lokale og internasjonale.
Led-konferansen til Pinsebevegelsen har år etter år måtte avlyses på grunn av koronapandemien.
Nå kan konferanseledelsen endelig ønske over 1.100 påmeldte pinseledere fra fjern og nær velkommen til fysisk, fullskala konferanse – Led 23 i nye lokaler på Nova Spektrum i Lillestrøm.
– Selv om vi har arrangert Led før, føles det litt som å starte på nytt, sier daglig leder i Pinsebevegelsen, Ingunn E. Ulfsten, kort tid før åpningsdagen.
Hun håper effekten av Led 23 blir stor.
– Målet er å samles rundt den grunnleggende visjonen i Pinsebevegelsen; å gjøre Jesus synlig. Samtidig handler det om å tenke nytt og se nye muligheter som kirke. Disse mulighetene finner vi best når vi kommer sammen.
Ny prosjektleder
Ulfsten møter Dagen i et snødekket Lillestrøm sammen med den ferske prosjektlederen for Led, Kjetil B. Larssen.
Om få dager inntas byen av en koloni pinsevenner fra hele landet.
– Nå ser jeg skikkelig fram til å møte folk igjen. Jeg tenker spesielt på de som ikke har så mange andre ledere rundt seg til vanlig. Dette blir en kjempeboost for veldig mange, sier Larssen som overtok stafettpinnen som Led-leder etter Knut Idland i fjor.
Han har vært med på Led så lenge han kan huske og har mange gode minner.
– Jeg synes Led er en utrolig spennende konferanse å jobbe med. For meg har det vært et sted Pinse-Norge setter en felles retning for året. Det ønsker vi å fortsette med gjennom temaet «sammen om kirken», sier prosjektlederen og utdyper:
– Hvis pinseledere sammen kan bli inspirert til hvordan vi best mulig kan være kirke og få budskapet om Jesus ut på i vår tid, er det akkurat det vi håper på.
Mangfold av stemmer
Gjennom de tre konferansedagene vil det være foredrag, kveldsmøter med lovsang og tid til sosialt fellesskap.
Blant foredragsholderne er det en god miks mellom kvinner og menn, unge og gamle og by og land. Dessuten kommer vinner av Nobels fredspris i 2018, Dr. Denis Mukwege fra Den demokratiske republikken Kongo.
Ulfsten gleder seg over alle de ulike stemmene.
– Det er viktig å høre fra både folk som Mukwege som hjelper oss å løfte perspektivet ut av Norge og se hva Gud kan gjøre hos et menneske med et tydelig kall. Men også de lokale, norske som man lettere kan kjenne seg igjen i.
En viktig del av Led er å legge til rette for gode relasjoner mellom ledere.
– Når du ser at andre enten tenker likt som deg eller jobber med de samme utfordringene, er veien kort til å knytte kontakter og utveksle erfaringer – som igjen får positive konsekvenser når lederne reiser hjem igjen, sier pinselederen.
Inspirasjon og fellesskap
Selv om en del er nytt ved årets Led-konferanse, understreker Larssen og Ulfsten at atmosfæren fra tidligere konferanser skal skinne gjennom.
– Led handler om å dyrke fellesskapet i pinsebevegelsen og bli inspirert for fremtiden. Hvis de som kommer reiser hjem med en fornyet inspirasjon og noe konkret og håndfast de kan hjelpe i den daglige tjenesten, er jeg veldig fornøyd, sier Larssen.
Ulfsten er enig.
– Personlig har det betydd mye for meg med slike store møteplasser. At i et samfunn som har blitt veldig sekularisert, og hvor vi kan føle oss små, så merker vi på Led at vi tilhører noe større, sier hun og legger til:
– Vi tror kirken har en viktig plass i samfunnet dette århundret. Men skal vi lykkes å være tydelige som kirke og gjøre Jesus synlig i hele Norge trenger vi å stå sammen.