For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

5 uker - 5 kroner

Du kan betale med vipps

Er du allerede abonnent?

KJØP

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker
MATSVINN: Det er hjemme på kjøkkenet hos folk den største andelen av matsvinnet finner sted i Norge. I gjennomsnitt kaster hver av oss vel 42 kilo spiselig mat hvert år. Illustrasjonsfoto / NTB

Matkasting for svimlende beløp hvert år

Frukt og grønnsaker er matvarer nordmenn kaster mest av i søppelbøtten. Kastingen av mat utgjør enorme summer.

Publisert Sist oppdatert

I dag markeres Verdens internasjonale dag mot matsvinn, og i Norge alene er det ikke småtterier av mat både i mengder og kroner som går rett i søppelet hos norske forbrukere.

Mattilsynet har kartlagt hva som kastes i matavfallet i norske hjem, og det er klart at brød, frukt og grønnsaker utgjør hoveddelen av det spiselige matsvinnet.

Ifølge etaten er feiloppbevaring, misforståelser rundt holdbarhetsdato og manglende planlegging av måltider blant hovedårsakene til at mye mat ender opp i søppelbøtta på kjøkkenet.

Powered by Labrador CMS