Matsentralen hedret med Sareptaprisen

Prisvinneren hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, og reduserer samtidig matsvinn.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert, fikk overrakt prisen under KNIF-dagen på Gardermoen onsdag

Prisen er etablert av Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF) og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeid som skjer innen Kristen-Norge. Prisen går til noen som har klart å få «mye ut av lite».

Prisen består av et kunstverk av Per Fronth og 100.000 kroner, og ble delt ut av statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan. Matsentralen fikk prisen i konkurranse med rundt 50 andre kandidater.

Gir matoverskudd til trengende

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner for matvarebransjen. De sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, som formidles videre til de som trenger det aller mest.

Matsentralen vektlegger god logistikk som gjør det enkelt for veldedige aktører å hente store mengder mat på ett sted. Matsentralen ga i fjor bort til sammen 1050 tonn mat til rundt 100 ulike veldedige virksomheter – som tilsvarer ca. 2,1 millioner måltider.

I 2016 fikk Matsentralen også Oslos Miljøpris – delvis på bakgrunn av hvordan de på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.

Oppfyller prisens idé

Prisjuryen roser Matsentralen for på alle måter å oppfylle prisens idé om «å få mye ut av lite».

«I tillegg er prisvinneren et unikt og spennende samarbeidsprosjekt der flere bransjer og flere konkurrenter er engasjert og involvert. Prisvinneren har også vært til inspirasjon for liknende virksomheter andre steder i landet vårt som nå jobber med å kopiere konseptet», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Det er tredje gang Sareptaprisen ble delt ut. De tidligere vinnerne er Stiftelsen Skjærgådsgospel og Misjonssentralen Gjenbruk AS.

Powered by Labrador CMS