Millionunderskudd for Den indre Sjømannsmisjon
Fall i inntektene gjør at misjonsorganisasjon gikk med et underskudd på 7.5 millioner kroner i fjor.
– Vi er et redskap for Gud, og vi må tenke igjennom kallet og hvordan vi driver misjonen, sa landsstyreleder i Den indre Sjømannsmisjon, Pål Vigmostad da organisasjonen var samlet til rådsmøte 10. mars i år.
Indre Sjø har drevet misjon blant fiskere og kystfolket siden 1880. I senere år har økonomien i organisasjonen vært presset, med lavere gaveinntekter under og etter koronapandemien.
Ifølge organisasjonen selv har kostnadene i 2022 vært like høye som før pandemien, noe som har resultert i et underkudd på 7.5 millioner kroner.
Rådsmøte konkluderte med å anbefale at organisasjonen holder et ekstraordinært landsmøte, og ba samtidig landsstyret jobbe med innkomne forslag for hvordan organisasjonen skal drives videre på en økonomisk forsvarlig måte.
Dette møtet avholdes 20. - 21. juli på Bildøy bibelskole utenfor Bergen.
Solgte prakteiendom
I 2014 ble Oslo Sjømannskirke på Bygdøy lagt ut for salg for å bringe inn friske midler i organisasjonen. Daværende generalsekretær, André Sætre, omtalte salget som helt avgjørende.
Salget var omstridt, fordi organisasjonen fikk kjøpe eiendommen for én krone i 1985, forutsatt at det skulle drives kristen virksomhet der. Likevel ble eiendommen solgt 30 år senere.
– Salget er et være eller ikke være for Den indre Sjømannsmisjon. Vi ser det slik at bygningen på Bygdøy ikke kan være viktigere enn hele misjonsorganisasjonen, uttalte han til Dagens Næringsliv i forkant av salget.
Prisantydningen var 70 millioner, men hverken Indre Sjø eller eiendomsmegleren ønsket å kommentere hva endelig pris ble.
Avviste fusjonering
I 2018 stemte landsmøte nei til å avvikle organisasjonen. De ønsket heller ikke å fusjonere med andre organisasjoner eller nedbemanne misjonsskipet sitt Elieser 6. I stedet vedtok de å endre driftsmodell.